Bu tuzağa sakın düşmeyin! Defne Samyeli'ni kopyalayıp reklam yüzü yaptılar

Yapay zekanın kötüye kullanımı her geçen gün artıyor. Dolandırıcılık türlerine, bir yenisi daha eklendi ve son kurbanı da Defne Samyeli oldu. Çevrim içi platform ‘AVEX AI’, Defne Samyeli’yi yapay zekâyla reklam yüzü yaptı. Oyuncunun sesi ve görüntüsü kullanılarak yapay zekâyla sahte bir reklam filmi üretildi. Samyeli, ''Bu videoları yayan, yayınlayan sorumlular hakkında yasal süreci başlattım” dedi.

Bu tuzağa sakın düşmeyin! Defne Samyeli'ni kopyalayıp reklam yüzü yaptılar

Son günlerde tartışma konusu olan 'yapay zeka ile dolandırıcılık' türlerine bir yenisi daha eklendi. Söz konusu dolandırıcılığın son kurbanı Defne Samyeli oldu. Çevrim içi platform ‘AVEX AI’, Defne Samyeli’yi yapay zekâyla reklam yüzü yaptı. Ünlü ismin sesi ve görüntüsü kullanılarak yapay zekâyla bir reklam filmi üretildi.

 Bu tuzağa sakın düşmeyin! Defne Samyeli'ni kopyalayıp reklam yüzü yaptılar - Resim : 1

Sahte reklamda; yeni bir yatırım aracını tavsiye eden Samyeli, kullanıcıların paralarını katladığına dair tavsiyelerde bulunuyor. 

Bu tuzağa sakın düşmeyin! Defne Samyeli'ni kopyalayıp reklam yüzü yaptılar - Resim : 2

Hayranlarının uyarısıyla konuyu öğrenen şarkıcı, “Sadece ben değil, en güvendiğiniz başka kim varsa bu devirde ‘Paranızı şuraya yatırın’ şeklinde bir video gördüğünüzde yüzlerce kez sorgulamanızı öneririm.

Bu tuzağa sakın düşmeyin! Defne Samyeli'ni kopyalayıp reklam yüzü yaptılar - Resim : 3 

Bu videoları yayan, yayınlayan sorumlular hakkında yasal süreci başlattım” dedi.