Bu yöntemlerle sivrisineklerden kurtulun! Yazın sivrisineklerden kurtulmanın yolları neler?

Yaz aylarının kabusu olan sivrisinekler gelmeye hazırlanıyor. Sivrisineklerden kurtulun! Bu yazın tadını açık havada rahatlıkla çıkartın. Yazın sivrisineklerden kurtulmanın yolları neler? Yazı sabırsızlıkla bekleyen tatilciler sivrisineklerden kurtulmanın yollarını araştırıyor. İşte, detaylar...

Bu yöntemlerle sivrisineklerden kurtulun! Yazın sivrisineklerden kurtulmanın yolları neler?

Yaza merhaba dediğimiz şu günlerde tatilciler tatil arayışına başladı. Tatilcilerin korkulu rüyası başlıyor. Tatilciler yaz akşamlarını kabusa çeviren sivrisineklerden kurtulmanın yollarını arıyor. Bu yöntemlerle sivrisineklerden kurtulun! İnternette sivrisinekler için kurtulma yollarını araştıran vatandaşlar için çözüm bulundu.

Yaz aylarının büyük kabusu sivrisinekler tatilcileri özellikle akşam saatleri rahatsız etmeye başlıyor. Sivrisinek ısırığı kötü görüntünün yanı sıra hastalıkta yayabiliyor. Sulak alanlarda daha çok bulunan sivrisinekler vatandaşlara korku yayıyor. Yazın sivrisineklerden kurtulmanın yolları neler? Hangi yöntemlerin sivrisineklerden kurtaracağını sizler için araştırdık. Artık sivrisinek istilasına son demenin tam zamanı...

Bu yöntemlerle sivrisineklerden kurtulun! Yazın sivrisineklerden kurtulmanın yolları neler? - Resim : 1

Koku

Sivrisineklerinde insanlar gibi hazetmediği bazı kokular vardır. Sivrisinekler bu kokuları aldığında bırakın ısırmayı yanınıza bile yaklaşamayacak. Lavanta, portakal, ada çayı, defne, kadife çiçeği, sarımsak, karanfil, okaliptüs, reyhan, limon, soğan, sirke, biberiye kokularını alan sivrisinekleri bu kokuları kullanarak kendinizden uzak tutabilirsiniz.

 

Bu yöntemlerle sivrisineklerden kurtulun! Yazın sivrisineklerden kurtulmanın yolları neler? - Resim : 2

Sirke 

Sirkenin keskin ve güçlü bir kokusu var. Sivrisinekler bu kokuya dayanamıyorlar. Evinizi sivrisineklerden korumak için en iyi çözümlerden biri sirke! Bir bardağın içine sirke doldurun, sirke dolu bardağı camınızın önüne koyun ve yazı kabus olmadan geçirin.

 

Bu yöntemlerle sivrisineklerden kurtulun! Yazın sivrisineklerden kurtulmanın yolları neler? - Resim : 3

Sarımsak

Bu sadece bir sarımsak diyip geçmeyin. Sarımsak ve sivrisinekler üzerine Amerika'da bir araştırma yapıldı bile. Yapılan araştırmaya göre sivrisineklerin sarımsak veya sarımsak yağı bulunan yerlerden uzaklaştığı ortaya çıktı. 

Bu yöntemlerle sivrisineklerden kurtulun! Yazın sivrisineklerden kurtulmanın yolları neler? - Resim : 4

Kıyafetlere dikkat!

Duyduğunuza inanamayacaksınız. Sivrisinekler de renk seçiyor. Sivrisinekler koyu renk giysileri kendilerine yakın hissedip koyu renklerin üzerine gidiyorlar. Yaz ayında hem yaza yakışır hem de sivrisineklerden uzak durmak için açık renk kıyafetler giymeye hazır olun.