Buckingham Sarayı bu iddiayla çalkalanıyor! Edinburgh Düşesi Charlotte mi olacak?

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünden sonra tahtın sahibi olan İngiltere Kralı III. Charles 7 yaşındaki torunu Prenses Charlotte'u Edinburgh Düşesi ilan edeceği ileri sürüldü.

Buckingham Sarayı bu iddiayla çalkalanıyor! Edinburgh Düşesi Charlotte mi olacak?

Kraliçe  II. Elizabeth’in ölümünden sonra tahtın yeni sahibi olan İngiltere Kralı III. Charles tarafından yeni kararlar verileceği iddia ediliyor.

Daily Mail’e konuşan kraliyet kaynağı Kral III. Charles’ın torunu olan Prenses Charlotte'u Edinburgh Düşesi yapmayı düşündüğünü ve kardeşi Prens Edward'ı  küçümsediğini iddia etti.

Kraliyet kaynağı görüşmelerin devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: Kral Charles için tercih edilen sonuç bu unvanın Prenses Charlotte'a verilmesi. Bu, elbette Edinburgh Düşesi unvanına sahip olan Kraliçe'yi hatırlamanın ve Majestelerinin veraset çizgisini onurlandırmanın uygun bir yolu olacaktır."Charlotte’tan önceki son Edinburgh Düşesi, aramızdan yeni ayrılan Kraliçe II. Elizabeth’ti.

Babası Prens Philip’in ölümünden sonra düklüğün  Edward’a verilmesi beklenirken verilmemesi tepki yaratmıştı.Prenses Charlotte, veraseti küçük bir erkek kardeşin doğumundan etkilenmeyen ilk kadın kraliyet üyesi olarak kayıtlara geçti.