Buğra Kavuncu: Kapı arkasından yapılan her görüşmeye operasyon deriz

İYİ Parti içerisinde yaşanan tartışmalarla ilgili konuşan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu "Kurumlar arasında resmi olarak işleyen, şeffaf olarak işleyen sürecin dışında, kapı aralığında, kapı arkasında yapılacak her türlü uygulama, hele de alınmış karardan sonra 'Bunlar resmi görüşmelerdir saygı duyulur' diyemezsiniz. Buna operasyon dersiniz, farklı isimler takarsınız" dedi.

Buğra Kavuncu: Kapı arkasından yapılan her görüşmeye operasyon deriz

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, parti içerisinde çıkan olaylarla ilgili Habertürk'e konuştu.

Kavuncu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde oldu:

"GENEL BAŞKANIMIN MUHATABI ÖZGÜR ÖZEL'DİR"

Genel Başkanımızın ifadesi net. Belli bir yere adreslenecek konu değil. Bir karar alındı, bu kararı buna rağmen başka mecralarda bu kararın dışında birtakım planlamalar, çalışmalar, hazırlık içinde olanlar varsa teşbihte hata olmaz ben bunu savaş ilanı olarak kabul ederim. Böyle bir adım atılıyorsa biz de buna varız demek istedi. Partinin aldığı kararlara herkes saygı duymak mecburiyetindedir. Kararı verecek olan millettir. Abartılacak bir cümle olarak lanse edilecek bir şey değil. Her siyasi partinin belediye başkanı adayının mümkün olduğu kadar seçmeni konsolüde etmektir. Bu kast ediliyorsa beis yok. Ama kurumlar arasında bir mekanizma çalıştırılacaksa benim genel başkanımın muhatabı Özgür Özel'dir. CHP Genel Başkanıdır.

'OPERASYON' AÇIKLAMASI

"Bizim almış olduğumuz bir karar var. Bir mekanizma var. Partilerin karar verecek organları var. CHP'de parti meclisi, AK Parti'de MKYK deniyor, bizde Genel İdare Kurulu var. Bunların vermiş olduğu kararı, bu yapıların dışında resmi görevi olmayan kişilerle oturup konuşmak, bu kişilerle angajmanlara, planlamalara girmek bu bir operasyon olarak algılanır. Bu işin normali sayın Özgür Özel'in yaptığıdır. Öneride bulunur, parti kararını verir. Kurumlar arasında resmi olarak işleyen, şeffaf olarak işleyen sürecin dışında, kapı aralığında, kapı arkasında yapılacak her türlü uygulama, hele de alınmış karardan sonra 'Bunlar resmi görüşmelerdir saygı duyulur' diyemezsiniz. Buna operasyon dersiniz, farklı isimler takarsınız."