Bugün hava nasıl olacak? MGM paylaştı: Ülke geneli sıcak, 2 bölgeye çığ tehlikesi uyarısı

MGM tarafından 16 Nisan 2024 (bugün) için hava tahmin raporu yayımlandı. Buna göre yeni günde havalar ülke genelinde sıcak seyredecek, 2 bölge için ise çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Bugün hava nasıl olacak? MGM paylaştı: Ülke geneli sıcak, 2 bölgeye çığ tehlikesi uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Trakya ile güneydoğu kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Bugün hava nasıl olacak? MGM paylaştı: Ülke geneli sıcak, 2 bölgeye çığ tehlikesi uyarısı - Resim : 1

RÜZGAR: Genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bugün hava nasıl olacak? MGM paylaştı: Ülke geneli sıcak, 2 bölgeye çığ tehlikesi uyarısı - Resim : 2

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Bugün hava nasıl olacak? MGM paylaştı: Ülke geneli sıcak, 2 bölgeye çığ tehlikesi uyarısı - Resim : 3