Bugün kandil mi? 3 Şubat Perşembe bugün ne kandili? Bu akşam ne kandili var?

Bugün tarihler 3 Şubat Perşembe 2022 tarihini gösteriyor. Google aramaları Bugün kandil mi? sorusuyla meşgul. Üç aylar 2 Şubat Çarşamba günü başladı. Peki, 3 Şubat Perşembe bugün ne kandili? Kandiller, Müslümanlar için büyük bir önem taşıyor. Bu akşam ne kandili var? İşte detaylar...

Bugün kandil mi? 3 Şubat Perşembe bugün ne kandili? Bu akşam ne kandili var?

2 Şubat Çarşamba yani dün, Recep, Şaban ve Ramazan ayını temsil eden üç aylar başladı. Bunun üzerine ilk ay Regaib Kandili'ni barındıran Recep ayında hangi günün kandil günü olduğu merak konusu oldu. Bugün kandil mi? sorusu gündeme geldi. İslam alemi için müğbarek sayılan kandiller büyük önem arz ediyor. Peki,  3 Şubat Perşembe bugün ne kandili? 3 Şubat Perşembe ne günü olduğu araştırılıyor. Bu akşam ne kandili var? İşte tüm detaylar...

Bugün kandil mi? 3 Şubat Perşembe bugün ne kandili? Bu akşam ne kandili var? - Resim : 1

Bugün kandil mi?

Yeni yıl yani 2022 yılının ilk kandilinin ne zaman kutlanacağı herkes tarafından merak ediliyor. Dün itibariyle üç aylara girmiş bulunmaktayız. Hicri takvim'de mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını barındırıran üç aylara girmemizle birlikte kandil günleri de araştırılmaya başlandı. Bu senenin ilk ayı Recep, Regaib Kandili'nin içinde barındırıyor. Herkes bugün Regaib kandili mi sorusuna yanıt arıyor. 

Bugün kandil mi? 3 Şubat Perşembe bugün ne kandili? Bu akşam ne kandili var? - Resim : 2

3 Şubat Perşembe bugün ne kandili?

Recep ayının içinde bulunan ve 2022'nin ilk kandili olan Regaib Kandli bugün. Bugün İslam alemi bol bol ibadet ve dua edecek.

Bugün kandil mi? 3 Şubat Perşembe bugün ne kandili? Bu akşam ne kandili var? - Resim : 3

Regaib kelimesinin kökü "arzulamak, meyletmek" anlamına gelir ve bu kelim Kur'an-ı Kerim'de geçmez. Kur'an'da geçmese de dini kültürde bazı büyük kutlamalarla kutlanmaya başlandı. Regain Kandili, tasavvuf geleneği ve kültüründe de oldukça önemli br yere sahiptir.

Bugün kandil mi? 3 Şubat Perşembe bugün ne kandili? Bu akşam ne kandili var? - Resim : 4

2022 DİYANET DİNİ GÜNLER LİSTESİ

Bugün kandil mi? 3 Şubat Perşembe bugün ne kandili? Bu akşam ne kandili var? - Resim : 5

Regaib Kandili'nde yapılması gerekenler

  • Gündüzünde Oruç Tutmak
  • Kaza Namazı ve Nafile Namaz Kılmak
  • Kur'an-ı Kerim Okumak
  • Tevbe İstiğfar Etmek
  • Dua Etmek
  • Salavat Getirmek
  • Sadaka Vermek
  •  Hamd Etmek ve Şükür Halinde Bulunmak
  • Allah’ı Çokça Zikretmek