Miraç Kandili ne zaman 2023? Bugün kandil mi? 17 Şubat ne kandili?

Üç ayların ilki olan Recep ayının 27'nci gecesine denk gelen Miraç Kandili idrak edilecek. Miraç Kandili, Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul ediliyor. İsra ve Miraç mucizesi olarak adlandırılan Miraç hadisesi için milyonlar dualar edecek ve camilere akın edecek. Peki, Kandil ne zaman? Kandil bugün mü, yarın mı? 16 Şubat ne kandili? İşte Miraç Kandili ile ilgili detaylar…

Miraç Kandili ne zaman 2023? Bugün kandil mi? 17 Şubat ne kandili?

Müslüman alemi, Üç ayların ilki olan Recep ayı içinde Miraç Kandili’ni idrak edecek. Mekke'den Medine'ye hicretten bir sene önce yaşanan "İsra ve Miraç" olayı Hazreti Muhammed’in Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği mucizelerdendir.

KANDİL NE ZAMAN, HANGİ KANDİL İDRAK EDİLECEK?

23 Ocak'ta başlayan "üç aylar"ın ilki olan Recep ayının 27'nci gecesine denk gelen Miraç Kandili bugün (17 Şubat 2023) idrak edilecek.

MİRAÇ KANDİLİ’NİN ÖNEMİ NE?

"İsra olayı", Hazreti Muhammed'in bir gece Mekke'den Kudüs'e, "Miraç olayı" ise gökler ötesine yaptığı yolculuğa deniliyor.

Miraç gecesinde beş vakit namaz farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların bağışlanacağı müjdesi verildi ve "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti vahyolundu.