Bülent Arınç'tan Bakanlığın Yılmaz Güney'i anmasına sert tepki: Kınıyorum

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sinemanın Çirkin Kralı Yılmaz Güney'i anmasına sert tepki gösterdi. Arınç, Bakanlığın anma mesajının ardından çok sert bir kınama mesajı paylaştı.

Bülent Arınç'tan Bakanlığın Yılmaz Güney'i anmasına sert tepki: Kınıyorum

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sinemanın Çirkin Kralı Yılmaz Güney'i anma mesajı sosyal medyada tartışma yarattı. Bazı AK Partili isimlerden Yılmaz Güney'in anılmasına tepki gelirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın anma paylaşımını destekleyenler de oldu.

En sert Yılmaz Güney tepkisi Arınç'tan: Kınıyorum

Arınç, "Devletin hakimine silah doğrultmuş, öldürmüş ve bundan dolayı hüküm giymiş bir ismin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'saygıyla anılmasını' kınıyorum" dedi.Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türk sinemasının 'Çirkin Kral' lakaplı sanatçısı Yılmaz Güney'i ölüm yıl dönümünde anan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sosyal medyadan tepki gösterdi.

""Bakanlık tarafından 9 Eylül'de yapılan anma paylaşımını alıntılayan Arınç, şu ifadeleri kullandı:"Fikirler, şahıslar eleştirilebilir; ifade hürriyeti kutsaldır. Ahmet Kaya, Nazım Hikmet vs. isimleri eleştirebilir ya da fikirlerini benimseyebilirsiniz. Herkesin de buna saygı duyması gerekir. Ancak fikirlere ve sanata duyulan saygı, bir katile paravan olamaz. Devletin hakimine silah doğrultmuş, öldürmüş ve bundan dolayı hüküm giymiş bir ismin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'saygıyla anılmasını' kınıyorum."

Bir tepki de AK Parti Mlilletvekili Özkaya'dan

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Yılmaz Güney’i andığı Twitter paylaşımına tepki göstererek “yanlış” yorumu yaptı. Özkaya, Yılmaz Güney'in anılmasının yanlış olduğunu söylediği paylaşımın altında Bakanlığı'ın paylaşımını destekleyenler ve yanlış bulanlar arasında tartışma yaşandı.