Bülent Ersoy ile Ajda Pekkan birbirlerine girdi: Edebi elden giden...

Bülent Ersoy ile Ajda Pekkan’ın arası yıllar sonra neden yeniden bozuldu? İkilinin sosyal medyadan kavga etmesine neden olan olayın altından ne çıktı?

Bülent Ersoy hafta sonu Bahçeşehir’deki bir mekânda sahne aldı. Ersoy, kapıda görkemli bir şekilde karşılandı. Geçen yıl orkestra üyeleriyle gerilim yaşayan Ersoy’un müzisyenlere tek tek teşekkür etmesi dikkat çekti. Soğuk algınlığı geçiren 70 yaşındaki ünlü sanatçının playback yapması dikkat çekti.

Sahne öncesi soruları yanıtlayan Ersoy, konser teklifleri konusunda çok seçici davrandığını anlattı.

Öte yandan 9 Ekim’deki Kuruçeşme konserini iptal eden Bülent Ersoy’un yaptığı şu paylaşım sosyal medyada gündem oldu:

“Pek muhterem takipçilerim ve saygıdeğer sanatsever velinimetim dinleyicilerim... 9 Ekim tarihindeki Sayın Polat Yağcı beyefendinin emr-ü iradelerinde gerçekleşecek olan konserimi Sayın Yağcı ile aramdaki gerçekleşen bazı olumsuz diskosyonlarımız gereği tek taraflı şahsım olarak icra-i faaliyet edecek olduğum bu konserimi iptal ettiğimi zaat-ı şahanelerinizle paylaşmayı lüzumlu gördüm..."  

Diva’nın kullandığı Osmanlıca kelimeler kadar “diskosyon” sözünün anlamı da merak konusu oldu. Birçok kişi “karşılıklı konuşma” anlamına gelen diskosyon kelimesinin karşılığını aradı.

Bülent Ersoy’a bu sezon konserleri iptal edilen birçok şarkıcının olduğu hatırlatıldı.

Bu hafta Bülent Ersoy ile Ajda Pekkan arasında yıllar sonra yeniden kavga çıktı. Geçen cumartesi akşamı Ajda Pekkan Kuruçeşme’de, Bülent Ersoy da Ataşehir’de sahne almıştı.

İki star isim de aynı modacıya kıyafet hazırlatmak istedi. Burcu Sedef isimli modacı aynı gün hem Ajda Pekkan’a hem de Bülent Ersoy’a randevu verdi. İddiaya göre Ajda Pekkan, modacının kendisinden sonra Bülent Ersoy’un yanına gideceğini öğrenince bir oyun oynadı ve şortlu kıyafetiyle ilgili sürekli fikir değişikliği yaşayarak görüşmeyi uzattıkça uzattı. Burcu Sedef, bu nedenle o gün Bülent Ersoy’un yanına gidemedi. Yeni kıyafeti konserine yetişmeyen Bülent Ersoy da Ataşehir sahnesine eski bir kıyafetle çıktı.

Küplere binen Bülent Ersoy, hafta başı “Söylemezsem Olmaz” programına bağlanıp açtı ağzını yumdu gözünü… Ajda Pekkan’ın kusursuz bulunan bacaklarıyla ilgili sert sözler sarf eden Ersoy, “Bacaklarına güveniyorsa neden çizme giyiyor, bileklerini göstermiyor? İki tane varis çorabını babam da giyse taş gibi olur. Ayrıca Almanya'da biletleri satılmayınca 3 konseri de iptal oldu' açıklamasını yaptı.

Diva’nın açıklamalarından haberdar olunca öfkelenen Ajda Pekkan ilk kez sessizliğini bozdu ve Instagram sayfasındaki hikaye bölümünden “Edebim el vermez, edepsizlik edene… Susmak en güzel cevap edebi elden gidene” mesajını yayınladı.

Bunu gören Bülent Ersoy karşı atağa geçti ve “Her suskunluk saygı, sevgi, edep değildir. Bu suskunluk mağdur ettiğin, zarar verdiğin için vicdani bir suskunluk ve etik olmayan davranışının psikolojik suskunluğu olmasın! Her susan edebinden değil, bazen suçluluktan susar” cevabını verdi.

Pekkan bu kez Instagram hesabının ana sayfasından Mevlana’nın “Kimi sabrından susar, kimi saygısından, kimi sevgisinden” sözlerini paylaştı. Ersoy da hızını alamayıp peş peşe “Her kötülüğü yap, sonra da kibar ve asili oyna” ile “Kibar davranarak mesela her kötülüğü yapabilirsiniz” yorumlarını yayınladı. Bülent Ersoy’un son hamlesi ise uzun süredir Ajda Pekkan’la çalışan modacı Burcu Sedef’in kendisinden özür dilediği yazıyı paylaşması oldu.

İkili arasında 2013 yılında da gerilim yaşanmıştı. Bülent Ersoy, katıldığı bir iftar yemeğinde kendisine selam vermeyen Ajda Pekkan’a ağır hakaretlerde bulunmuştu. 'Hiç kimse için nezaketimi bozmayacağım' diyen Ajda Pekkan da konuyu yargıya taşımıştı. Mahkeme Ersoy’u, Pekkan’a hakaretten 3 bin 750 Tl para cezasına çarptırmıştı.