Buluşma videoları ile fenomen olan isim milletvekili adayı oldu! İşte partisi

Buluşma videoları ile sosyal medyada kısa sürede takipçi toplayan Mehmet Ali Çatal siyasete atıldı. İşte Çatal'ın milletvekili aday aday olduğu parti...

Buluşma videoları ile fenomen olan isim milletvekili adayı oldu! İşte partisi

Türkiye 14 Mayıs'ta seçime gidiyor. Pek çok ünlü isim milletvekili adayı oldu. O isimlerden biri sosyal medyada buluşma videoları ile geniş kitleleri güldüren Mehmet Ali Çatal oldu. Sosyal medya fenomeni Cumhuriyet Halk Parti'sinden milletvekili aday adayı oldu. Çatal, gençleri temsil etmeyi hedeflediğini açıkladı.

VİDEOLARI MİLYONLARCA BEĞENİ ALIYOR

Sosyal medyada yayınladığı mizah içerikli videolarıyla geniş bir hayran kitlesine ulaşan Mehmet Ali Çatal, İstanbul 3. Bölge’den Milletvekili aday adayı oldu. CHP’ye adaylık başvurusunu yapan Çatal, Gırgır dergisinde 6 yıl boyunca yazarlık, Sözcü Kitabevi’nde de editörlük görevlerini yürütmüştü. Videoları milyonlarca izlenme ve beğeni alan 32 yaşındaki fenomenin aynı zamanda 6 kitabı bulunuyor.

Buluşma videoları ile fenomen olan isim milletvekili adayı oldu! İşte partisi - Resim : 1

"GENÇLER BU ÇAĞDA YAŞAYAN BİR VEKİL GÖRMEK İSTİYOR"

Mehmet Ali Çatal adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada Meclis’te Z kuşağını anlayabilen kimsenin olmadığına değindi. Hedefinin öğrenciler ve gençler olduğunu belirten Çatal, şöyle konuştu:

“Bu seçimde 6 milyon genç oy kullanacak. 18, 19, 20 yaşında 6 milyon gençten bahsediyoruz. Meclis’e baktığımızda gençlerin sorunlarını dile getiren, onlarla içten bir bağ kurabilen ya da en azından onların dilinden anlayan tek bir vekil bile göremiyorum. Mustafa Kemal Atatürk bu cumhuriyeti kurarken en büyük görevi ve umudu biz gençlerin üzerine yüklemişti. Öğrenciler burs diye her kapıyı çalıyor, çok azı şanslıysa burs alabiliyor. Gençler Meclis’te Tiktok kullanabilen, sosyal medyadan anlayan, bu çağda yaşayan bir vekil görmek istiyor. Ben bu fırsatı elde edersem her gün onlarla bir araya gelip sorunlarını tüm Türkiye’ye bağıra çağıra anlatacağım. İlk işim sosyal medyadaki sansürün kaldırılması için önerge vermek olacak. Ki genç arkadaşlarım ben dahil herkesi rahatça eleştirebilsin. Hiçbir maddi beklentim bulunmadığından maaşımın da bir kısmını değil, tamamını öğrencilere vereceğime şimdiden söz veriyorum.”