Bunu öğrendikten sonra patates yiyemeyeceksiniz! Masum yüzüne aldanmayın, gerçek yüzü ortaya çıktı...

Çok yönlü ve besleyici bir sebze olarak bildiğimiz patates, sizleri büyük hüsrana uğratacak. Uygun fiyatlı ve birçok tarifte başrol oynayan patatesin gerçek yüzü ortaya çıktı. Patatesin karanlık yüzünü görünce patatesi hayatınızdan çıkaracaksınız. İşte, patatesin o yüzü...

Bunu öğrendikten sonra patates yiyemeyeceksiniz! Masum yüzüne aldanmayın, gerçek yüzü ortaya çıktı...

Patlıcangiller ailesine ait olan patatesin 2 bin yıldır dünyada varolduğunu biliyor muydunuz? Yıllarca faydalarını saymakla bitiremediğimiz patates göründüğü kadar masum değil. Pek çok şekilde pişirilen patatesi yemeden önce bir daha düşünün. İşte, patatesin korkutacak boyuttaki zararları...

Bunu öğrendikten sonra patates yiyemeyeceksiniz! Masum yüzüne aldanmayın, gerçek yüzü ortaya çıktı... - Resim : 1Kiloların en yakın kankası!

Faydalarını yıllarca duyduğumuz patates, sevenlerini bu haberden sonra oldukça üzeceğe benziyor. Patates düşündüğünüz kadar masum olmayan sebzeler arasında sayılabiliyor. Kızgın yağda kızartılan patates, sizlere avuç avuç kilo aldırıyor. Fazla tükettiğinizde yağlı olan sadece patates olmayacak.

Bunu öğrendikten sonra patates yiyemeyeceksiniz! Masum yüzüne aldanmayın, gerçek yüzü ortaya çıktı... - Resim : 2Patates güneşe kavuşmamalı!

Patatesi saklama alanınız bu noktada oldukça önemli olacak. Serin ve güneş almayan bir yerde saklamazsanız, yerken aşk yaşadığınız bu patates gün ışığında uzun süre kaldığında kimyasal tepkimeye giriyor.

Bunu öğrendikten sonra patates yiyemeyeceksiniz! Masum yüzüne aldanmayın, gerçek yüzü ortaya çıktı... - Resim : 3İshal asla peşinizi bırakmaz!

Patatesin içerisinde bulunan glikoalkaloid zehir olan solanin yüksek miktarda olmasından dolayı, insan vücudunda dolaşım ve solunum probleminden, baş, kas ağrılarına kadar birçok rahatsızlığa sebep olabilir. İiçinde bulunan yüksek miktardaki solarinin en büyük etkisi de ishal problemi oluyor.

Bunu öğrendikten sonra patates yiyemeyeceksiniz! Masum yüzüne aldanmayın, gerçek yüzü ortaya çıktı... - Resim : 4Kanser hücrelerinin büyük yardımcısı!

Fast food olarak tükettiğimiz, patates cipsi ve patates kızartması içerisinde nörotoksik bir madde olan akrilamid içerir. Bu akrilamid, kanser hücrelerinin gelişiminde önemli rol oynuyor. Aynı zamanda bu zararlı maddenin üreme üzerinde olumsuz etkileri mevcut.