Burak Kızılhan açıkladı! Fenerbahçe'den 5 yıldızlı arma kararı

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, sarı lacivertli kulübün her spor alanında 5 yıldızlı armayı kullanacağını açıkladı.

Burak Kızılhan açıkladı! Fenerbahçe'den 5 yıldızlı arma kararı

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilen sarı lacivertli kulübün 2022 yılı olağan mali genel kurul toplantısında açıklamalarda bulundu.

Burak Kızılhan, sarı lacivertlilerin gelecek sezon 5 yıldızlı armasını kullanacağını duyurdu. Kızılhan şunları kaydetti:

"Kulübümüz, 2022-23 sezonu itibarıyla Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurulduğu 1923 yılından bugüne 100 yıllık sürede kazandığı 28 Türkiye Şampiyonluğunun karşılığı olan beş yıldızlı arma kullanımını hayata geçirdi.
Değerli kongre üyelerimiz armamız resmen tescillendi.

Bu konuda tarihi gerçekler ve gerekçelerle 2021 yılında TFF’ye yaptığımız başvuru için süreç hala devam ederken Kulübümüz bu konuda artık daha fazla beklemeyecek, armamız futbol takımımızın formalarında ve takımımıza dair her alanda 5 yıldızlı olarak tescillenmiş haliyle kullanılacaktır."

Burak Kızılhan açıkladı! Fenerbahçe'den 5 yıldızlı arma kararı - Resim : 1
Sarı lacivertliler Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından kupa seromonisine 5 yıldız logolu formalarla çıkmıştı. 

 

Burak Kızılhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 "Bu sezon Fenerbahçe'miz 9 branşta, onlarca kupa ve madalyalar kazandı. Adımıza yakışan spor kulübü kimliğinin altını dolduran başarılar elde etti. Fenerbahçe, Cumhuriyeti'nin 100. yılında 26 kupa kazandı. İşte tablo burada.

"RAKİPLERİMİZ VERDİKLERİ DESTEKLERİ TFF'YE YOLLADILAR MI"

Afet bölgesine 1500 adet çadır gönderdik. TFF tarafından hayata geçirilen Omuz omuza kampanyasına 550 adet, toplamda ise 1050 konteyner ile destek olduk. Bu arada çok merak ediyorum rakiplerimiz de söz verdikleri destekleri TFF'ye yolladılar mı? TFF bu konuyla ilgili gerekli bilgileri paylaşacaktır. 

Burak Kızılhan açıkladı! Fenerbahçe'den 5 yıldızlı arma kararı - Resim : 2

"SÜPER LİG'DE İKİ KULÜBE BEDELSİZ STAT VERİLDİ"

Bakanlığa hangi kulüplere bedelsiz stat verildiği soruldu. Kurul, cevap vermekten imtina etmesi üzerine, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yönelik bilgi verilmemesi işleminin, hukuka aykırı olduğu mahkeme tarafından tescil edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yeniden başvuru yapıldı ve Süper Lig'de yer alan iki kulübe bedelsiz stat verildiği bilgisi alındı.

"MAÇIK SATIN ALINAN BİLETLER TRANSFERE KAPATILACAK"

25 bin koltuk kombine olarak, 16 bin 500 koltuk ise maç bileti olarak satılacaktır. Kombinesi bile olmayan bir taraftarın bilet hareketleri incelendiğinde 105 devir yaptığı saptanmıştır. Maalesef bazı taraftar derneklerinin de karaborsa bilet satışına karıştıkları tespit edilmiştir. 2023-2024 sezonunda da maçlık satın alınan biletler, transfere kapatılacaktır. Uygunsuz kullanımlar tespit edilip, 1032 adet kombine iptal edilmiştir. Sadece 7 kombine sahibi konuyla ilgili yasal yollara başvurmuştur. Bu da gösteriyor ki, iptallerin ne kadar haklı olduğu ortada.

"DEVİR HAKKI 5 MAÇ!"

Yeni sezon kombinelerinde devir hakkı 5 maç ile sınırlı olacaktır. Bu maçlara derbi ve Avrupa kupası maçları dahil olmayacaktır. Divan Kurulu koltuklarında ise devir hakkı 10 maç ile sınırlı olacak ve bu maçlara derbi ve Avrupa kupası karşılaşmaları dahil olmayacak. Kombineler sezonluk devir olmayacaktır. Kombine satışları gelecek hafta yenileme süreci ile başlayacaktır. Geride bıraktığımız sezon toplam kombinelerin 3'te 1'inin devredildiği saptanmıştır. Bir başka deyişle her 3 kişiden 1'i maçlara gelmemiştir.

KOMBİNE YENİLEME ŞARTLARI DEĞİŞTİ

Son 7 sezonda en az iki kez kombine almış kişiler, koltuklarını yenileyecekler. Bunlar da toplamda 14 bin kişi. Geçen sezon ilk kez kombine alıp, 27 iç saha maçının en az 14'üne (3700 kişi) koltuklarını yenileyebileceklerdir. 27 iç saha maçının yarısından az maça gelen (6800 kişi) koltuklarını yenileyemeyecektir. Kombine yenileme hakkı olanlar, bu hakkını başkasına devredemeyecektir.