Kuruluş Osman’da skandal hata! İzleyenler büyük tepki gösterdi

Tarihin en iyi şekilde ele alındığı yorumu yapılan Burak Özçivit, Ragıp Savaş, Saruhan Hünel gibi oyuncuların oynadığı ATV'nin dizisi Kuruluş Osman bu sefer de senaryodaki hatalarla gündem oldu.

Kuruluş Osman’da skandal hata! İzleyenler büyük tepki gösterdi

ATV’nin sevilen dizilerinden olan ve geçmiş tarihimizi ele alan Kuruluş Osman dizisinde yapılan bir hata büyük tepki topladı. Sosyal medyada dizi çok konuşulanlar arasına girdi.

ATV’nin Çarşamba akşamları yayınlanan Kuruluş Osman dizisi yapılan hatayla çok konuşulanlar arasında ye almayı başardı.

Tarihin en iyi şekilde ele alındığı dizi yorumlarına imza adan Kuruluş Osman’da bu sefer “Bu kadar basit bir şeyi bile yanlış yapmazsanız” yorumlarıyla anılmaya başlandı.

Kuruluş Osman’da skandal hata! İzleyenler büyük tepki gösterdi - Resim : 1

Tarihin yanlış şekilde ele alındığı iddia edilen dizide gerçekte Osman Bey’in ilk eşi, 1281 yılında 21 yaşında evlendiği Ömer Abdulaziz Bey’in kızı Malhun Hatun. Fakat dizide bu olayın bu şekilde ele alınmadığı iddia edildi.

Aynı zamanda Osman Bey’in hayatının da konu alındığı dizide . Tarihte ilk evlendiği kişi Malhun Hatun’ken, dizide Bala Hatun olarak gösterildi. Söz konusu senaryo hatası bilen kişileri şaşırtırken, bir diğer hata ise; Malhun Hatun’dan sonra evlendiği Bala Hatun’dan çocuğunun olması. Bu olay da gerçekte yaşanırken, dizide yaşanmadığı öne sürüldü.

Kuruluş Osman’da skandal hata! İzleyenler büyük tepki gösterdi - Resim : 2

Tarihte Osman Bey’in Şeyh Edebali’yi çocukluğundan beri tanıdığı bilinirken, Şeyh Edebali ile dizide sonradan tanıştığı gösteriliyor.

Kuruluş Osman bu senaryo hatalarıyla gündeme gelirken dizi yapımcılarından herhangi bir açıklama ise henüz gelmedi.