Buraya taşınıp ev alanlara 30 bin euro veriliyor!

İtalya'nın Presicce kasabasında ev fiyatları metrekare başı 500 eurodan başlıyor. Ülkenin güneyinde yer alan Puglia bölgesinde satışa çıkarılan evlerin fiyatları 25 bin euro civarında ve buradan ev alıp taşınanlara 30 bin euro veriliyor.

Buraya taşınıp ev alanlara 30 bin euro veriliyor!

Nüfus azlığı dolayısıyla Presicce yetkilileri tarafından başlatılan projede kasabanın tekrar canlandırılması hedefleniyor. Terk edilmiş evlerin metrekare fiyatı 500 eurodan başlıyor evler ise yaklaşık olarak 25 bin euro civarında satışa sunuluyor.

Buraya taşınıp ev alanlara 30 bin euro veriliyor! - Resim : 1

Medya kuruluşlarından CNN'e konuşan kasaba konseyi üyesi Alfredo Palese, şunları söyledi: “Kasabanın tarihi merkezinde 1991'den önce yapılmış boş halde duran birçok ev var. Bu evlerin yeni sakinleriyle tekrar hayata dönmesini istiyoruz. Tarih, mükemmel mimari ve sanatla dolu eski yerlerimizin yavaş yavaş boşaldığını görmek çok üzücü.”

Independent Türkçe’nin haberine göre  Palese, 30 bin euroluk desteğin bir kısmının evin satın alınması, diğer kısmının da gerekli görülürse renovasyon işlemleri için verileceğini belirtti. Tarihi 5.yüzyıldan 15. yüzyıla kadar süren Ortaçağ'a dek uzanan Pressice bölgesinden ev alıp destekten yararlanmak isteyenler yetkililerin belirlediği ve 1991'den önce inşa edilmiş binalardan birini satın almaları gerektiği belirtildi.