Çocuğumun canı acıdı dedi, sağlık çalışanlarını darp etti

Burdur Devlet Hastanesinde çocuğuna iğne yapılan aile canının acıdığını iddia ederek 1 hemşireyi ve güvenlik görevlisini darp etti. Sağlıkçıların darp edildiği o anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından anbean kaydedildi.

16 yaşlarındaki çocuk ve ailesi iğne yaptırmak için Burdur Devlet Hastanesine geldi. İğne yapılırken çocuğunun canının acıdığını iddia eden aile hastanede hizmet veren 1 kadın hemşire ve güvenlik görevlisini darp etti.

Olay sonrasında Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri darp olayına karışan 4 kişiyi gözaltına aldı. Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Mehmet Göker, Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram da şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarını ziyaret edip sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Olaya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da tepki gösterdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olayla ilgili Twitter hesabında, Burdur Sağlık Müdürü tarafından gönderilen bilgi notunu paylaştı. Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Bir sonraki hastayla ilgilenmek yerine darp raporu hazırlatmak? Hasta şikayeti dinlemek yerine polis merkezine ifade için gitmek? Açıklanabilir yanı yok. Toplum bizimle. Adaletin takipçisiyiz. Aşağıdaki rapor, Burdur İl Sağlık Müdürlüğümüzden geldi. Yargıya, 84 milyona sunuyorum."
Öte yandan yaşananlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerinde bir kişinin yumruk atmaya çalıştığı anlar, yaşanan arbede ve bir kadının attığı çığlıklar yer aldı.