Bursa hayvan pazarında gözleri üzerlerine çeken Trabzonlu besici koçlarını diğerlerinden ayırt etmek için ilginç bir yol seçti

Trabzonlu besici binlerce koç arasında onları fark etmek için sıra dışı bir yöntem denedi… O koçlar şimdi hayvan pazarında görenin dönüp bir daha baktığı kurbanlıklara dönüştü.

Bursa hayvan pazarında gözleri üzerlerine çeken Trabzonlu besici koçlarını diğerlerinden ayırt etmek için ilginç bir yol seçti

Trabzon’da 15 yıldır besicilik yapan Ramazan Aysoy 2 bin 300 koçunu yaylada otlatırken diğerlerinden ayırt etmek için dikkat çeken bir yol izledi. Fanatiği olduğu Trabzonspor’un renklerinden ilham alan Aysoy, koçlarının boynuzlarını bordo-maviye boyadı. 

Trabzon'un Sürmene ilçesinde 15 yıldır besicilik yapan Ramazan Aysoy, beslediği 2 bin 300 koçu, diğerlerinden ayırt etmek için alışılmışın dışında bir yöntem geliştirdi. Aysoy, beslediği koçların boynuzlarını fanatiği olduğu Trabzonspor'un renklerine boyadı.

KOÇLARI GÖRENLER ŞAŞKINLIKLARINI GİZLEYEMEDİ

Bordo-mavi boynuzlu koçlarla, Kurban Bayramı için bin 130 kilometre katedip Bursa'ya gelen besicinin, fiyatları 17 ile 30 bin lira arasında değişen kurbanlıkları, hayvan pazarının gözdesi oldu. Hayvan pazarına renk katan bordo-mavi boynuzlu koçları görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

"TRABZONSPOR SEVGİMİ HER YERDE YAŞIYORUM"

Kurbanlıklarına gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyleyen Aysoy, “15 yıldır bu işi yapıyorum. Yaylada gezerken, 2 bin 300 koçumu fark etmek için böyle bir yöntem denedim. Böylelikle hem onları tanıyorum hem de fanatiği olduğum Trabzonspor sevgimi her yerde yaşıyorum.

Fanatikliğimi koçlarıma yansıttım. Gören herkes çok şaşırıyor. Koçlarımı, Kurban Bayramı için Bursa'ya getirdim. Fiyatlar biraz yüksek, bizim için de zor vatandaşlar için de zor bir durumdayız” dedi.

Bursa hayvan pazarında gözleri üzerlerine çeken Trabzonlu besici koçlarını diğerlerinden ayırt etmek için ilginç bir yol seçti - Resim : 1