Bursa'da fabrika yangını! Tüm şehri duman kapladı: Yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor

Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde dün akşam başlayan tekstil fabrikasındaki yangın 24. saati geride bıraktı. 100'den fazla itfaiye ve tanker aracının 1000 personelin müdahale ettiği yangından hala siyah dumanlar yükselirken, şehrin üzerine çöken kara dumanlar kimilerince hortuma, kimilerince de infilak eden yanardağa benzetildi.

Bursa'da fabrika yangını! Tüm şehri duman kapladı: Yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre illerden gelen ekipler, Nilüfer ilçesi Minareliçavuş Mahallesi'ndeki Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) faaliyet gösteren tekstil fabrikasındaki yangını tamamen söndürebilmek için çalışma yürütüyor. Dumanı gökyüzünü kaplayan yangınla ilgili soğutma çalışmasına arazözlerin yanı sıra havadan helikopterle destek sağlanmaya başlandı.

Bursa'da fabrika yangını! Tüm şehri duman kapladı: Yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor - Resim : 1

"İnanın yangın o kadar kısa sürede yayıldı ki"
Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren tekstil fabrikasında süren yangınla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açıklamalarda bulundu. Firma sahibi ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Aktaş, "Dün akşam saatlerinde başlayan yangında, özellikle bodrum katta başlayan yangınla polyester malzemelerin yoğun bir şekilde depolandığı bodrum ve zemin katta yangın giderek artmıştı. Öncelikle sanayi itfaiyesi yangına müdahale etmeye çalışmış. Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiyesi de kısa sürede gelerek, müdahaleye başladı. İnanın yangın o kadar kısa sürede yayıldı ki." dedi.

Bursa'da fabrika yangını! Tüm şehri duman kapladı: Yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor - Resim : 2

"2 büyük tesellimiz var"
Aktaş "2 büyük tesellimiz var. Birincisi herhangi bir can kaybının olmaması en büyük tesellimiz, İkincisi de olası çok büyük bir afet gerçekleşebilirdi. Belediyemiz tüm imkanlarıyla burada. İlçe belediyelerimizden su tankerlerini gönderen belediyelerimiz oldu. Balıkesir, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Yalova belediyelerinin itfaiyelerinden de takviyeler aldık. Bugün Orman Genel Müdürlüğü de devreye girdi. Gelen helikopterle müdahale edildi. İlerleyen günlerde nedeni, bundan sonraki süreçte neler yapılabileceği araştırılacak. Ben hepimize büyük geçmiş olsun diyorum."

Bursa'da fabrika yangını! Tüm şehri duman kapladı: Yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor - Resim : 3

Durmaz "geçmiş olsun" dileklerini iletti
Aynı yerleşkedeki Bursa Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz ise "Dünya Otomotiv Buluşmaları"nın tanıtım toplantısı öncesi yangınla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Olaydan duydukları üzüntüyü dile getiren Durmaz, firma sahiplerine ve çalışanlarına "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Bursa'da fabrika yangını! Tüm şehri duman kapladı: Yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor - Resim : 4

"İstanbul'dan gelenler oldu"
Alevlere kısa sürede müdahale edildiğini, çevre illerden ekiplerin geldiğini belirten Durmaz, "Balıkesir, Adapazarı, Kocaeli, Eskişehir, Yalova, Çınarcık, Orman Genel Müdürlüğü ve Yalova Kimya'dan yangına müdahale için ekipler yardıma gelmiş. 'Yalova Kimya'nın kulesi 52 metre yüksekliğinde olduğu için çok faydasını gördük' diyor arkadaşlar. Komşu OSB'lerden imkanları olanlar gönderdiler, İstanbul'dan gelenler oldu" ifadelerini kullnandı.

Bursa'da fabrika yangını! Tüm şehri duman kapladı: Yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor - Resim : 5

"Ham maddeleri petrokimya olduğu için yangını durduramıyorsunuz"
Durmaz "Toplam 300 araç, şoförler, bir de personeller aşağı yukarı 1000 kişi orada müdahale etti, etmeye çalıştı. Ham maddeleri petrokimya olduğu için yangını durduramıyorsunuz. Şu an yine içten içten yanıyor. Alev yok belki ama orada kalan malzemeler yanıyor." dedi. Durmaz, can kaybının, yaralanmanın yaşanmamasının tek tesellileri olduğunu ifade etti. Alevlerin çevre fabrikalara sıçramasından endişe ettiklerini anlatan Durmaz, ekiplerin yoğun çabasıyla bunun önlendiğini sözlerine ekledi.

Bursa'da fabrika yangını! Tüm şehri duman kapladı: Yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor - Resim : 6

Yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi personeli Hakan Toktay'ın çektiği fotoğraf karesi Bursa'nın nasıl griye boyandığını gözler önüne serdi. Akşam güneşin battığı sırada İhlas Haber Ajansı muhabirleri tarafından görüntülenen fabrika yangını Bursa semalarını kızıla boyadı. 24 saattir devam eden Karasi Tekstil'deki yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor.

Bursa'da fabrika yangını! Tüm şehri duman kapladı: Yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor - Resim : 7

Siyah dumanlar fotoğrafçıların odağı oldu
Öte yandan şehrin üzerini kaplayan siyah dumanlar en çok fotoğraf sanatçılarının dikkatini çekiyor. Sabah saatlerinde ve akşam gün batarken İhlas Haber Ajansı muhabirlerinin çektiği sis ve duman bulutları arasında gizlenen şehir görüntüleri sosyal medyada kısa sürede milyonlarca kişi tarafından beğenildi.