Bursa'da Gürsu, Kestel, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Büyükorhan, Gemlik, Harmancık, İnegöl, İznik dikkat! Hepinize resmi uyarı geldi

Bursa için sarı kodlu uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Bursa'nın Gürsu, Kestel, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Büyükorhan, Gemlik, Harmancık, İnegöl ve İznik ilçeleri için Güney ve güneybatı yönlerinden lodos beklentisi yüksek.

Bursa'da Gürsu, Kestel, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Büyükorhan, Gemlik, Harmancık, İnegöl, İznik dikkat! Hepinize resmi uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Bursa ve ilçelerini ilgilendiren son dakika uyarısı geldi. Sarı kodla yapılan resmi uyarı kapsamında içlerinde Gürsu, Kestel, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Büyükorhan, Gemlik, Harmancık, İnegöl ve İznik bulunan ilçeler tek tek uyarıldı. 

ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi;
"Cumartesi günü, saat 09.00'da başlayıp Pazar günü 12.00’a kadar Güney ve güneybatı yönlerinden lodos esmesi bekleniyor. Kuvvetli yüksek kesimlerde zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde 40-60 kilometre/saat hamleli 70 kilometre/saatte rüzgar esecektir.

Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”