Bursa'daki 'maganda' cinayeti çözüldü!

Bursa'da bayram günü kahvede otururken maganda kurşunuyla sırtından vurularak hayatını kaybeden şahsın ölümüne sebep olan kişi, emniyetin titiz çalışması sonucu lazer teknolojisi kullanılarak yakalandı. Polis kurşunların yönünü ve geliş açısını lazer cihazlarıyla belirledi.

Bursa'daki 'maganda' cinayeti çözüldü!

Osmangazi ilçesine bağlı Tahtakale'de, arkadaşlarıyla kahvede oturan Mülayim Hastürk (49), aniden masaya yığılmış, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti. 

Aynı saatlerde Ulucami önünde de Eren Barış Yüksel isimli genç ayağından yaralanmıştı. 

İki olayın aynı bölgede meydana gelmesi üzerine ateş edenin maganda olabileceği ihtimalini değerlendiren cinayet ekipleri araştırmalarını bu yönde yoğunlaştırdı.

Yapılan incelemelerde her iki merminin de benzer olduğu ve aynı silahtan çıktığının tespit edilmesi üzerine ekipler magandanın peşine düştü. 

48 saatte yaklaşık 300 kişinin ifadelerini alan, olay yerleri ve çevresindeki 108 güvenlik kamerasının kayıtlarını da incelemeye alan polis, atış mevkilerinin tespiti için kurşunların geldiği yön ve konumlarını baz alarak lazer teknolojisiyle çalışan cihazlarla açısal inceleme yaptı.

- Bin metre uzakta ateş edilmiş

İncelemelerin ardından, atışların yaklaşık bin metre uzaklıktaki merkez Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi'nde bir yerden yapıldığı tespit edildi.

Atışları evinin bahçesinden yaptığı anlaşılan şüphelinin adresine operasyon düzenleyen polis, O.K. ile yanında bulunan U.E. ve S.Ç'yi gözaltına aldı. Ayrıca, bu evin bahçesinde boş kovanlar bulundu.

Evde yapılan aramalarda biri söz konusu olaylarda kullanılan ruhsatsız iki tabanca ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

 

- "Arkadaşım intihar etti, üzüntüm hafiflesin diye silah sıktım"

O.K. ifadesinde, öldürme kastı olmadığını, olay günü arkadaşının intihar haberini aldığından çok üzüldüğünü bu yüzden ateş ettiğini söyledi.

O.K'nin "Ben olay günü arkadaşımın intihar ettiğini öğrendim. Çok üzüldüm. Üzüntüyle evde bulunan silahımla havaya ateş ettim. Maksadım birilerini öldürmek değildi. Sadece biraz acım hafiflesin diye yaptım. Böyle bir şeye sebep olduğum için üzgünüm" dediği öğrenildi.

İfadesinin ardından adli makamlara sevk edilen zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Diğer iki zanlı ise savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.