O kentte herkes ailesinden birini kaybediyor!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, durum vahim. Korona virüs vaka sayılarındaki artış patladı, harita adeta kıpkırmızı oldu. İnegöllü vatandaşlar ise, vaka artışına tepki gösterdi.

O kentte herkes ailesinden birini kaybediyor!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, korona virüs vaka sayılarındaki artış Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına yansıdı. 

Bursa'nın İnegöl ilçesinde koronavirüs vakaları, son 3 ayda artış gösterdi. Vaka sayısındaki artış, HES uygulamasına da yansıdı. Uygulamadan 3 ay önce alınan risk haritası görüntüleri ile aralık ayı risk haritası görüntüleri arasında büyük fark olduğu görüldü. İlçenin neredeyse tamamı, 3 ayda kırmızıya büründü. İnegöllü vatandaşlar, vaka artışına tepkilerini dile getirdi.

'Ailelerimizden birini kaybetmeye başladık'

Korona virüs vakalarında gözle görülür artış olduğunu belirten İnegöllü Hasan Balyoz, "Korkunç bir tabloyla karşı karşıyayız. İlçe olmamıza rağmen büyük şehirlerin vaka ve ölüm sayılarını yakaladık. Bunda sanayi şehri olmamız da önemli bir faktör. Bizim tedbirlere uymamız gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeliyiz. HES uygulamasına baktığımızda her yeri kırmızı görüyoruz. Bütün komşularda, arkadaşlarda, akrabalarda bir kişinin testi, pozitif çıkmaya ve ailelerimizden birisini kaybetmeye başladık. Artık durum feci bir hal almaya başladı" dedi.