Business Insider'dan Bayraktar TB2 analizi: Çin İHA'ları çekiciliğini kaybetti

ABD merkezli Business Insider, Çin yapımı İHA'lar kullanan Körfez ülkelerinin, Bayraktar TB2'ye olan ilgisini mercek altına aldı. Çin İHA'larının, TB2'nin hızlı yükselişi karşısında çekiciliğini kaybettiği belirtildi.

Business Insider'dan Bayraktar TB2 analizi: Çin İHA'ları çekiciliğini kaybetti

Üstün başarıyla dikkatleri üstüne çeken Bayraktar TB2, Ukrayna savaşında da Kiev yönetiminin en güçlü silahlarından oldu.

Dünyanın tüm gözü TB2'de olmaya devam etti. Balkanlar ve Orta Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Afrika'ya da tedarik edilen Bayraktar TB2'lerin son alıcısı Körfez ülkeleri oldu.

"SUUDİ ARABİSTAN VE BAE, TB2'Yİ NASIL SEVDİ?"

ABD merkezli Business Insider da Türk İHA'ları ve Arap coğrafyasında bu silah sistemine artan ilgiyi kaleme aldı.

"Suudi Arabistan ve BAE, endişelenmeyi bırakıp Türkiye'nin Bayraktar İHA'larını sevmeyi nasıl öğrendi?" başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Business Insider, haberinde şu ifadelere yer verdi:

"Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye'nin yerli askeri insansız hava araçlarına doyamıyor gibi görünüyor. Her iki ülke de son aylarda Türk Bayraktar insansız hava araçları için milyarlarca dolarlık önemli anlaşmalar imzaladı."

"ÇİN İHA'LARI TB2'NİN HIZLI YÜKSELİŞİ KARŞISINDA ÇEKİCİLİĞİNİ KAYBETTİ"

Business Insider, "Anlaşmalar, Körfez ülkeleri arasında Türk yapımı teçhizata artan ilgiyi yansıtıyor ve son yıllarda bölgedeki diğer konulardaki farklılıklara rağmen Türkiye'nin Ortadoğu'daki komşularına silah satma arzusunun arttığının işaretleri" değerlendirmesinde bulundu.

Business Insider, "Anlaşmalar, önde gelen Arap Körfez ülkelerinin sadece birkaç yıl içinde hızla Türk insansız hava araçlarının en büyük müşterileri haline geldiğini gösteriyor." dedi.

Körfez ülkelerinin, daha önce Çin yapımı İHA'lar satın aldığını belirten ABD merkezli site, yazıda şu ifadelere yer verdi:

"Bu muazzam anlaşmalardan önceki on yıl boyunca, Suudiler ve Birleşik Arap Emirlikleri esas olarak Çin insansız hava araçlarını, özellikle de Yemen ve Libya'da savaş gören Wing Loong II'yi satın aldı. Ancak Çin yapımı İHA'lar, TB2'nin hızlı yükselişinin karşısında çekiciliğini kaybetti."