Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici: HDP kapatılmalıdır

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti'nde gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Destici, "Benim fikrim net. HDP eşittir PKK. HDP elbette kapatılmalıdır. Anayasa Mahkemesi hukuki karar verirse yüzde yüz kapatılır" dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

Mustafa Destici'nin konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

PKK eşittir HDP'dir. Terör saldırısı oldu bakın HDP'den herhangi bir kınama geldi mi hayır. CHP'de HDP ile yan yanadır. HDP elbette kapatılmalıdır. Terörün tüm unsurlarıyla topyekün mücadele edeceksiniz. Terör örgütü DEAŞ Türkiye'de parti kuruyor mu? Anayasa mahkemesi siyasi bir karar veremez.

YSK’ya verilen Cumhur İttifakı belgesinde ittifakın BBP, AK Parti ve MHP’den oluştuğu resmi bir şekilde bildirildi. Biz o günden beri Cumhur İttifakı içerisindeyiz ve 2023 Haziran seçimlerinde de ittifak içerisinde kalmaya devam edecektir. Biz bunu devlet ve millet meselesi olarak görüyoruz.

"İBB'ye yapılan teftiş siyasi bir operasyon değildir"

İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik başlattığı terör teftişine ilişkin konuşan Destici şunları söyledi:

Ekrem İmamoğlu, HDP'den gelen listeyi olduğu gibi kabul etmiştir. HDP'nin CHP'yi desteklediği tüm belediyelerde terör iltisaklı kişiler var. PKK'lıları işe alıyorlar. Devletin kaynaklarını PKK'ya aktarıyorlar. Biz parti olarak bu konuda hassasız.

Bunlar bilerek kasıtlı bir şekilde terör örgütüyle iltisaklı kişileri işe almışlarsa o zaman kanun neyi gerektiririyorsa o yapılır. Ben bu aşamada İBB'ye kayyum atanabilir diyemem. Hiçbir belediyeye kayyum atanmasını arzu etmem. Ancak PKK’ya destek verdikleri açık ve net olan belediyelere kayyum atanmasını destekliyorum. İBB'ye yapılan teftiş normal bir teftiştir ve siyasi bir operasyon değildir.

Ekonomideki son durum

Dünyada gıda fiyatları yüzde 30 arttı. Pandemi bütün ülke ekonomilerini zora soktu. Bizim zaten kırılgan bir ekonomimiz var. Bizde 70'li yıllardan bu yana borçlanarak ekonomi çevrilmiştir. Ürettiğimizden fazla tükettiğimiz için borçlanmışız. Turizmde ivmeler doğru gitmiş olsaydı cari açık vermeyen bir ülkeydik. Türkiye'deki gelir sisteminde adil gelir dağılımı yoktur. Bu 70'li, 80'li ve 90'lı yıllarda da böyleydi. Bu kapitalist düzenden kaynaklı bir sistemin sonucudur. Asgari ücrette yüzde 50'lik artış doğru bir karardır. Parti olarak beklentilerimiz üzerinde gerçekleşmiştir.

"HDP'ye yapılacak hazine yardımını dondursunlar"

Bizim parti geleneğimizde bu var. Hazine yardımı almadık. Bu yanlışa Meral Hanım da Kemal Bey de hayır demeli. Şu pandemi döneminde devletin kendilerine verdikleri Hazine yardımından vazgeçsinler. HDP eğer müdahale edilmezse 77 milyon yardım alacak. Partileri buradan uyarıyorum. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tekrar başvuru yapabilir, Anayasa Mahkemesi resen bir karar verebilir. Bu yardımı durdursunlar. Milletin parasını terör örgütü uzantısı HDP'ye vermesinler. Tedbiren mahkeme sonuna kadar yardımı dondursunlar. Şehitlerimizin ahını alırlar.

Bu sene 5 siyasi partinin kasasına 645 trilyon belki girmiştir ya da girecektir. Bu artışla giderse 2023 yılında 800 trilyon olacak ve seçim yılı olduğu için bunun iki katı da seçim yardımı verilecek. Tam 2.5 milyar Türk lirası…

EYT düzenlenmesi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin konuşan Destici şunları kaydetti:

Ücretli öğretmenlerimizle ilgili kanun teklifimizi verdik. Ücretli öğretmenlerimiz ciddi anlamda mağduriyet içerisindedir. Ücretli öğretmenlerimiz şu anda asgari ücret alamıyor. Burada mutlaka bir iyileştirme yapılmalıdır. Zam yapılması lazım. 2022 yılında EYT'lilerin mağduruyetinin giderilmesi noktasında bir çalışma yapılacaktır. Biz bu konunun takipçisiyiz.