Büyük Göç filmi konusu nedir? Büyük Göç oyuncuları kimdir? Büyük Göç filmi nerede çekildi?

Orijinal adıyla Exodus: Gods and Kings olan 2014 ABD yapımı Büyük Göç filmi konusu nedir? gibi aramalar yapılıyor. Filmin yönetmen koltuğunda dünyaca ünlü yönetmen Ridley Scott oturuyor. Peki, Büyük Göç oyuncuları kimdir? Başrolünde Christian Bale'in yer aldığı Büyük Göç filmi nerede çekildi?

Büyük Göç filmi konusu nedir? Büyük Göç oyuncuları kimdir? Büyük Göç filmi nerede çekildi?

Orijinal adı Exodus: Gods and Kings olan ve Türkçe'ye Büyük Göç olarak geçen film,Türkiye'de ilk kez  12 Aralık 2014 tarihinde gösterime girdi. Bu akiam televizyonda Star Tv'de izleyici karşısına çıkacak olan filmin detayları merak edildi. Yönetmenliğini dünyaca ünlü yönetmen  Ridley Scott'un üstlendiği Büyük Göç filmi konusu nedir? Kitab-ı Mukaddes'ten esinlenen epik bir film olan Exodus: Gods and Kings'in oyuncuları da araştırılıyor. Büyük Göç oyuncuları kimdir? Başrolünü yine dünyaca ünlü olan oyuncu Christian Bale'in canlandırdığı filmin detaylarını sizler için araştırdık. Büyük Göç filmi nerede çekildi? İşte, film hakkında merak edilenler...

Büyük Göç filmi konusu nedir? Büyük Göç oyuncuları kimdir? Büyük Göç filmi nerede çekildi? - Resim : 1

BÜYÜK GÖÇ FİLMİ KONUSU NEDİR?

Musa ve Ramses, Mısır hükümdarı ailede birlikte yetişirler. Aralarında kan bağı olmasa da birbirlerine son derece yakın iki kardeş gibidirler. Ramses sonunda firavun olur ve Musa'yı da en güvendiği danışmanı ve komutanı yapar. Ancak Ramses, küçükken bir nehrin kenarında bulunan Musa'nın İbrani olduğunu öğrendiğinde kardeşini çölde ölüme terk edecektir.

Büyük Göç filmi konusu nedir? Büyük Göç oyuncuları kimdir? Büyük Göç filmi nerede çekildi? - Resim : 2

Musa ise piramitlerin yapımında köle olarak çalışmaya zorlanan İbranilerin sesi olmuştur. Bir gün rüyasında tanrının kendisiyle konuştuğunu ve İbranileri özgürleştirmek için yola çıkması gerektiğini görür. Böylece 600.000 köle ile birlikte kırk yıl sürecek uzun bir yolculuğa çıkar. Hedefleri ise 'vaadedilen topraklara' ulaşmaktır...

BÜYÜK GÖÇ OYUNCULARI KİMDİR?

  • Christian Bale Rolü : Moses
  • Joel Edgerton Rolü : Ramses
  • John Turturro Rolü : Seti
  • Aaron Paul Rolü : Joshua
  • Ben Mendelsohn Rolü : Hegep
  • Sigourney Weaver Rolü : Tuya
  • Ben Kingsley Rolü : Nun
  • María Valverde Rolü : Séfora

 

 BÜYÜK GÖÇ FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Yaratık, Prometheus, Gucci Ailesi, Son Düello gibi filmlerin de yönetmenliğini yapan Ridley Scott'un Büyük Göçç adlı filmi, ABD , İngiltere , İspanya ortak yapımıdır. Exodus: Gods and Kings'un çekimleri; Pinewood Stüdyoları, Güney İspanya'daki Almeria bölgesi, Londra ve Kanarya Adaları'nda gerçekleştirildi.