Büyük müjde! Emekli promosyonları güncellendi! Bankalar ardı ardına duyuruyor... İşte güncel rakamlar

Emekli vatandaşlara verilen müjdelerden biri de bankalardan geldi. Emekli maaşlarına yapılan yeni yıl zammının ardından bankalarda harekete geçti. Emekli promosyon ödemelerinde güncelleme yapıldığı duyuruldu. Yeni promosyonlar hakkında düzenlemeler başladı. Bankalar promosyon ödemelerinde güncellemeye gidiyor. Yeni promosyon ödemeleri yeni taban rakamları da belli oldu. Peki, güncel emekli promosyonları ne kadar oldu? Bankalar ne kadar emekli promosyonu verecek?

Büyük müjde! Emekli promosyonları güncellendi! Bankalar ardı ardına duyuruyor... İşte güncel rakamlar

Temmuz 2022'de gelen emekli promosyon güncellemeleri uzun bir zaman boyunca gündemdeki yerini korudu. Bankalar emekli promosyon ödemelerinde adeta birbirleriyle yarıştı. Promosyon tutarları, tarihi rekorlar kırarken, yeni yıl emekli maaş zamlarının açıklanmasının ardından promosyon ödemeleri tekrar gündeme geldi. Bankalar promosyon ödemelerinde yeni düzenlemelere gittiğini açıkladı. Promosyon tutarları güncellendi. Peki, güncel emekli promosyonları ne kadar oldu? Bankalar ne kadar emekli promosyonu verecek?

BANKALAR PROMOSYON ÖDEMELERİNDE GÜNCELLEMEYE GİDİYOR

Emekli maaşlarına gelen zammın ardından promosyon ödemelerinde güncellemeye gideceğini açıklayan ilk banka Garanti Bankası oldu. Banka, güncellemenin ardından emekli promosyonlarındaki yeni detayları açıkladı. 

EN DÜŞÜK ÖDEME AÇIKLANDI, EKSTRA BİN TL BONUS! 

Sektördeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Şubat 2023 tarihinden itibaren hayata geçirileek emekli promosyon ödemelerindeki güncelleme ile birlikte en düşük emekli promosyon ödemesi 11 bin TL olacak. Bununla beraber bin TL harcamaya bin TL bonus verilecek.

MAAŞ ARTTIKÇA PROMOSYON ARTIYOR

Devlet tarafından belirlenen zammın ardından en düşük emekli maaşı Ocak 2023 tarihinden itibaren 5 bin 500 TL oldu. Bunun üzerine BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre, bankalar müşterilerine minimum 2 maaş promosyon vermek zorunda kalacak. Böylece bankalar, emekli promosyonu hakkı kazanan müşterilerine en düşük 11 bin TL, maaş tutarı arttıkça daha fazla promosyon ödemesi yapacak.