Büyükçekmece'de 7 kişinin öldüğü helikopter kazasına ilişkin yargılama 5 yıl sonra başladı

Büyükçekmece'de 2017 yılında 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin davanın görülmesine 5 yıl sonra başlandı. Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya tutuksuz sanık Tamer Tunca ile avukatı katıldı. Tunca duruşmadaki savunmasında, "Biz gerekli ışıklandırmayı ve işaretlemeleri yaptık. Olayda benim bir kusurum yoktur" dedi. Mahkeme heyeti, 2 tutuksuz sanığın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmelerine karar vererek duruşmayı erteledi.

Büyükçekmece'de 7 kişinin öldüğü helikopter kazasına ilişkin yargılama 5 yıl sonra başladı

Büyükçekmece’de 2017 yılında 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

"İz gerekli ışıklandırmayı ve işaretlemeleri yaptık"

Endem İnşaat A.Ş.'ye ait TV kulesinin o dönem inşaat yetkilisi ve yönetim kurulu üyesi olan sanık Tamer Tunca savunmasında, "Biz kulenin inşaatı sırasında tüm izinlerini almıştık. Sivil Havacılıktan da tüm izinleri almıştık. Biz gerekli ışıklandırmayı ve işaretlemeleri yaptık. Olayda benim bir kusurum yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi. 

Duruşmada sanık avukatı söz alarak, "Alınan bir raporda ışıkların yanmadığı söylenmiştir. Olay tarihinde ışıklandırma mevcuttur. Buna ilişkin gerekli belgeleri sunacağız" dedi.  

Diğer müvekkilleri olan Mehmet Enis Özgül ve Osman Naci Endem'in ise yurtdışında bulunduğunu belirtti. 

Sanıklara zorla getirilme kararı

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Osman Naci Endem ve Mehmet Enis Özgül’ün bir sonraki duruşmaya adreslerinden zorla getirilmelerine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Endem İnşaat A.Ş.'ye ait TV kulesinin, uluslararası havacılık standartlarına uygun şekilde işaretlenip ışıklandırılmamasının, kazanın oluşumunda illiyet bağı taşıyan bir unsur olduğu değerlendirmesi yapıldı. Şirketin yetkili ortakları olan şüpheliler Mehmet Enis Ö., Osman Naci E. ve Tamer T.'nin, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan ayrı ayrı 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.