Büyükçekmece'deki gizemli kazıda korkunç detaylar! Kelepçe kepçeye takıldı

İstanbul Büyükçekmece'de 4 gündür süren kazının ardından Murat Kartal'ın cesedine ulaşıldı. Yapılan çalışmalar sonucu cesedi bulunan Murat Kartal’ın kelepçeli olarak gömüldüğü ortaya çıktı.

Büyükçekmece'deki gizemli kazıda korkunç detaylar! Kelepçe kepçeye takıldı

Kartal'ın kaybolmasıyla ilgili 9 kişinin gözaltına alındı. Aralarında 2 polisin de olduğu 7 şüpheli tutuklandı. Soruşturmada kimin neden tutuklandığı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun şüphelileri tutuklamaya sevk ettiği yazıyla ortaya çıktı.

Kartal'ı öldürülen müteahhitin amcasına teslim ettiler

Yazıdaki bilgilere göre soruşturma, Murat Kartal'ın annesi 21 Ocak 2022 günü oğlunun kaybolduğunu ve oğlunun nişanlısı Gökben'e "Gayrettepe'ye götürülüyorum" demesi üzerine emniyete 'kayıp' başvurusunda bulundu. Soruşturmaya jet hızıyla başlandı. HTS sinyalleri ve MOBESE kamera kayıtları incelendi.

Polis memurları Erdem Öntürk ve Fatih Erkuş, 20 Ocak 2021 tarihinde Murat Kartal'ı Maltepe'den kendi araçlarına alarak bindirdi. Kartal, İstanbul Adalet Sarayı yakınlarında bulunan Edip Fırat'ın amcası Yavuz Yavuztürk ve yanındakilere teslim edildi.

Köşkte kan örnekleri ve ayakkabısı bulundu

Teslim işleminde Murat Kartal'a zorla ve şiddet uygulanarak Yavuz Yavuztürk ve yanında bulunan isimlerin aracına bindirildi. Kartal'ın içerisinde bulunduğu araç Beylikdüzü'nde bir köşke götürüldü. Araçta soruşturmada gözaltına alınan ve serbest bırakılan DSP 21. Dönem DSP Milletvekili Abdülsamet Turgut'ta bulunuyordu.

Köşk ve çevresinde yapılan araştırmalarda Kartal'a ait olduğu ve kriminal incelemesi halen süren kan örnekleri ile bir adet ayakkabı ele geçirildi.

"Adam geberdi gitti zaten"

Polis memuru Erdem Öntürk, olaydan 2 gün sonra Hasan Alagündüz isimli şüpheliyi arayıp Kartal'ın durumunu sordu. Alagündüz cevaben, "Telefonla konuşmayalım adam geberdi gitti zaten boşver" şeklinde cevap verdi.

Savcılık ise Yavuz Y.'ye ait araçla yine ona ait Beylikdüzü'nde bulunan köşke götürülerek burada öldürülmüş olabileceğine dair kuvvetli suç şüphesini ortaya koyan delillerin bulunduğunu belirtti.

Cesetteki kelepçe kepçeye takıldı

Büyükçekmece’de boş arazide polis ekiplerince 4 gündür süren kazı çalışmalarında cesedi bulunan kayıp şahsın kolundaki kelepçenin kepçeye takıldığı öğrenildi.

20 Ocak’ta yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan soruşturmada geçtiğimiz salı gününden beri söz konusu arazide İstanbul Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan özel ekip tarafından yapılan kazı çalışmalarında bulunan erkek cesedinin üzerinde kıyafetlerin olduğu öğrenilmişti. Ulaşılan yeni detaylarda cesedin sağ bileğine takılı kelepçe olduğu ve kelepçenin kepçeye takıldığı ortaya çıktı. KAYNAK: SABAH - İHA