ABD allak bullak!.. Kovid-19... Yasaklar yeniden başladı!

ABD'nin en büyük eyaletlerinden California’da da korona virüs tablosu kötüye gitmeye devam ediyor.

ABD allak bullak!.. Kovid-19... Yasaklar yeniden başladı!

California Valisi, üç hafta boyunca eyaletteki bölgelerin çoğunda bulunan barları, şarap imalathanelerini, müzeleri, sinemaları ve restoranların kapatılması gerektiğini açıkladı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını merkez üssü olan ABD'de can almaya devam ediyor.

ABD'nin 40 milyon ile en kalabalık eyaletlerinden California'da haftanın ilk gününde de 8000 vaka kaydedilmesi ile acil harekete geçildi.

Çarşamba günü ekonomisini yeniden açma kararını dramatik bir şekilde geri çeken California'da, eyaletin çoğunda kapalı restoranlar yasaklandı, barlar kapatıldı.

California'nın Contra Costa, Fresno, Glenn, Imperial, Kern, Kings, Los Angeles, Merced, Orange County, Riverside, Sacramento, San Bernardino, San Joaquin, Santa Barbara, Santa Clara, Solano, Stanislaus, Tulare ve Ventura bölgelerinde alınan kararın daha da büyütülebileceği belirtildi.

Vali Gavin Newsom; restoranlarda, sinemalarda, müzelerde ve diğer tesislerde kapalı mekan aktivitelerinin, nüfusun% 70'inin yaşadığı bu 19 ilçede en az üç hafta yasaklanacağını açıkladı.

Newsom "Eyaletteki mevcut yoğun bakım yataklarının neredeyse yarısı COVID-19 hastaları tarafından kullanılmaktadır ve bölge sakinlerinin testinin pozitif çıkma oranı son 14 gün içinde % 6 yükselmiştir" dedi.

Basın toplantısında Newsom, "Yabancıların arasına karışmamak, evinizin dışındaki kişilerle bir araya gelmemek için elinizden geleni yapın ve maske takın" dedi.

Çarşamba günü yapılan Reuters/Ipsos anketinde salgının bir aydan fazla bir süre içinde en yüksek seviyesine ulaşmasıyla ilgili endişeler ortaya çıkmıştı.

Benzer önlemlerin vaka sayısı artan diğer eyaletlerde de alınabileceği belirtiliyor.