Çalışan, memur, esnaf, ev hanımı fark etmeksizin destek! Devlet’ten 7'den 70'e başvuru yapan herkese aylık 600 TL ödeme

2022 yılında devlet tarafından yüz binlerce kişiye ödeme yapılacak. Başvuruda bulunan herkes 450 TL ile 600 TL arasında değişen rakamlarla ödeme alabilecek. 12 aylık destek ödemesinin şartları neler, devlet destek ödemesini kimler alabilir?

Çalışan, memur, esnaf, ev hanımı fark etmeksizin destek! Devlet’ten 7'den 70'e başvuru yapan herkese aylık 600 TL ödeme

2022 yılında dar gelirli vatandaşlar için Devlet desteği ödemeleri devam ediyor. Devlet dar gelirli vatandaşlar için para desteğini de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca desteklemeye devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı denetiminde gerçekleştirilen yeni sosyal destek projesi kapsamında dar gelirli vatandaşlara 12 ay boyunca destek olacak. Dar gelirli vatandaşlarının 450 TL ile 600 TL aralığında nakit ödeme yapılacak.

Devlet destek ödemesinden kimler yararlanabilir?

Devlet destek ödemesiyle ilgili olarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamada bulundu.

Destek ödemesinden herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm özel sektör çalışanları ve yanı sıra esnaf, sanatkâr ve diğer bağımsız çalışanlar yararlanabilecek. Ayrıca şartlara uygun olmaları halinde SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri ile bunların dul ve yetimleri de yararlanabiliyor.

2022 yılı net asgari ücret tutarına göre yapılan hesaplamalar çerçevesinde destek ödemesini alabilmek için hanede kişi başına düşen ücretin 2022 net asgari ücretin 3’te 1’i olan 1.833 TL’den düşük olması gerekiyor. Buna göre 2022 yılında destek ödemesi 4 kişilik bir aile için 7.300 TL’den az gelir olması gerekiyor.

Devlet Destek Ödemesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen “Aile Destek Programı” için başvuru işlemleri herkes tarafından hızlı ve kolay bir şekilde yapılabiliyor. Buna göre aile destek programı başvuru işlemleri e-Devlet Kapısı’nda yer alan bakanlığa ait uygulamalardan yapılabiliyor. Ayrıca vatandaşlar ikametgâh adresinin bağlı olduğu “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)” şubesine giderek de başvuru yapabiliyor.