Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin kim açıklayacağına ilişkin iddialara yanıt verdi. Bakan Bilgin, "Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonunu Aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız" açıklamasında bulundu.

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ile ilgili olarak "Asgari ücret benim veya herhangi birisinin açıklayacağı bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonunu Aralık ayında toplayacağım, orada hepsini konuşacağız" açıklamasında bulundu.

Sözleşmeli personele kadro ile ilgili olarak kamu kuruluşlarıyla görüştüklerini ifade eden Bakan Bilgin "Görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır" ifadelerini kullandı. 

Bakan Bilgin EYT ile ilgili de "Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusu. Sözleşmelilerle ilgili talepleri değerlendiriyoruz" dedi.