Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT açıklaması

Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin EYT konusunda da merak edilen sorulara yanıt verdi. Bakan Bilgin, EYT'nin çalışma programlarında olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT sorununu takip ettiklerini, Bakanlığın gündeminde olduğunu söyledi.

EYT sorununun çözümü için zaman veremeyeceklerini belirten Bakan Bilgin, "Önceliğimiz şu anda emeklilerin haklarını geliştirmek. Türkiye'nin her sosyal sorunu bakanlığımızın sorunudur. Önceliklerimize göre çözüleceği bir süreç yönetimi var. Halının altına süpürülüyor gibi düşünülmesin. Türkiye'nin imkanları ve şartlarını dikkate alarak mutlaka bu sorunu çözeceğiz. Bu bizim sorumluluk alanımızdır." dedi.

Bakan Bilgin'in CNNTÜRK'te yaptığı EYT hakkındaki açıklamasından satır başları:

"Buradaki sorun yaş şartına takılanlar. Bu konuda AYM kararı var. AYM, yaş da bu işin şartlarından biri, yerine getirilmelidir diyor. Sigorta sistemi prime dayalıdır. Prim ödeyen insan ile emekli olan insan sayısı arasında bir oran var. Devlet düzenlemeleri yaparken, yasal değişiklikleri yaparken bunlar dikkate alınıyor. Bize haksızlık yapıldı diyorlar. Önümüzdeki çalışma programları içinde bunlar var. Aşama aşama sorunları çözüyoruz. Zaman veremem. Önceliğimiz şu anda emeklilerin haklarını geliştirmek. Türkiye'nin her sosyal sorunu bakanlığımızın sorunudur. Önceliklerimize göre çözüleceği bir süreç yönetimi var. Halının altına süpürülüyor gibi düşünülmesin. Türkiye'nin imkanları ve şartlarını dikkate alarak mutlaka bu sorunu çözeceğiz. Bu bizim sorumluluk alanımızdır."