Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den EYT ve asgari ücret açıklaması! Milyonların gözü kulağı bu açıklamada!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı TRT Haber canlı yayınında milyonların beklediği EYT ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Bakan Bilgin, "Biz 1999 öncesi işe girmiş olanların emeklilikte yaş yüzünden karşılaştıkları sorunu düzenleme çalışmasındayız. Aralık'ta TBMM'ye intikal edilecek" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den EYT ve asgari ücret açıklaması! Milyonların gözü kulağı bu açıklamada!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı özel televizyon yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

EYT milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Bakan Vedat Bilgin, EYT hakkında detayları aktardı. Bakan Bilgin, EYT kapsamında olmayan iki gruba dikkat çekerken, düzenlemeden kaç kişinin faydalanacağını ise çalışmaların tamamlandıktan sonra açıklanacağını söyledi.

EYT ne zaman çıkacak?

“Biz burada EYT’lilerin sorunun çözümüne yönelik bir çalışma içindeyiz. Tek tip bir düzenleme olacak” diyen Bakan Bilgin, “Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda, 1999’da Türkiye’de ‘reform’ denilen bir uygulama yapılmış. Ve o tarihten önce işe başlayanların emeklilik için gereli olan şartları değiştirilmiş. Prim gün sayıları, prim ödemeleri ve yaş emeklilik şartlarına eklenmiş. Bizim emeklilik sistemimizdeki denge bozulmuş" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bunu etkileyen faktörlerden biri de nüfustaki yaşlanma. Biz burada EYT’lilerin sorunun çözümüne yönelik bir çalışma içindeyiz. Tek tip bir düzenleme olacak. Bütün çalışanların gerçek verileri elimizde. Biz bu çalışmayı aralıkta Meclis’e sunacağımızı duyurduk. Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil”

"Asgari ücret için Aralık'ta yeniden oturacağız"

Asgari ücret hakkında da açıklama yapan Bakan Bilgin, "Biz asgari ücret için Aralık'ta yeniden oturacağız. Önümüzdeki bahar sendikalarla görüşmelerimiz var. Sizin görüşleriniz ne olursa olsun diyorum. Ben size emekçilerin haklarını dile getirdiğiniz sürece size yakınım diyorum. Tüm sendikalarımıza bu konudaki yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Birçok sorunu çözüyoruz" dedi.