Caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı! O alçaktan bir skandal eylem daha

Kurban Bayramı'nın birinci gününde İsveç'in başkenti Stokholm'de Kur'an-ı Kerim yakan Salwan Momika, skandal bir eyleme daha imza attı. Irak'ın Stokholm Büyükelçiliği önüne gelen Momika, bu kez de Kur'an-ı Kerim tekmeleyip çiğnedi.

Caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı! O alçaktan bir skandal eylem daha

İsveç'te daha önce Stokholm'de Kur'an-ı Kerim yakan Salwan Monika, bu kez de Irak'ın Stokholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim tekmeleyip çiğneme eylemi yaptı.

Irak ile İsveç arasında diplomatik kriz çıkmasına yol açan Irak asıllı Salwan Momika, İsveç'in başkenti Stokholm'de Kuran eylemlerini devam ettirdi. Stokholm'de yine Kuran yakılacağı haberleri üzerine Bağdat'taki İsveç Büyükelçiliği'nin basılmasından saatler sonra, Salwan Momika (37), Irak'ın Stokholm Büyükelçiliği önünde Kuran'ı tekmeleyip ayaklarıyla üstüne bastı. Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stokholm'ün ana camisinin önünde Kuran yakmış olmasına rağmen bu kez protestoyu İslam'ın kutsal kitabını ateşe vermeden tamamladı.

Bu arada Irak hükümeti, İskandinav ülkesinin Kuran yakma protestolarına izin vermesi nedeniyle İsveç'in Bağdat Büyükelçisi'ne ülkeyi terk etmesini emrederken kendi büyükelçisini de Stockholm'den geri çağırdı. Irak Başbakanlığı Ofisi, "Başbakan Muhammed Şiya es Sudani, İsveç'in Bağdat Büyükelçisi'ne Irak topraklarını terk etmesi talimatını verdi" açıklamasını yaptı. Karar 'İsveç hükümetinin Kur'an-ı Kerim'in yakılması, İslam'ın kutsal değerlerine hakaret ve Irak bayrağının yakılmasına tekrar tekrar izin vermesine' dayandırıldı.

Açıklamada "İsveç topraklarında Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına ilişkin olayın tekrarlanmasının diplomatik ilişkilerin kesilmesini gerektireceği, İsveç hükümetine bildirildi" denildi.

Bugün Stokholm'de Kur’an-ı Kerim’e yönelik eylem gerçekleştirileceğine dair dün gelen haberler üzerine Bağdat’ta Sadr Hareketi yanlıları, gece geç saatlerde İsveç Büyükelçiliği'ni basarak binanın bazı bölümlerini ateşe vermişti. Irak hükümeti, İsveç Büyükelçiliği'nin yakılmasını kınarken, Kuran'a yönelik eylemlerin sürmesi halinde İsveç ile ilişkileri keseceğini söylemişti.