Bir video ile hayatı değişen genç konuştu: "Kurye olduğum için piyano çalamayacağımı düşündüler"

Kurye olarak çalışan 19 yaşındaki Can İncir'in bir video ile hayatı değişti. Hiçbir eğitim almadan piyanoyu büyük ustalıkla çalan Can İncir'in videosu milyonları mest etmişti. İncir, konuştu: "Kurye olduğum için piyano çalamayacağımı düşündüler"

Bir video ile hayatı değişen genç konuştu: "Kurye olduğum için piyano çalamayacağımı düşündüler"

Bir video ile hayatı değişen Can İncir, verdiği röportajda yeteneğini nasıl keşfettiğini anlattı. Kurye olarak çalışan ve çaldığı piyano ile hayatı değişen İncir,  "Kurye olduğum için piyano çalamayacağımı düşündüler" sözleriyle yürekleri burktu.

'100 LİRAM VARDI, BANA 'ORG AL' DEDİLER'

Milliyet Gazetesi'nin haberin göre; Can, piyano çalmak kadar bilgisayar oyunları da oynamayı seviyordu. İyi bir 'oyuncu olduğunu söyleyen Can, çok sevdiği piyanoya kavuşma hikâyesini şöyle anlattı:

"Oyun oynarken arkadaşlarıma '100 lira param var, ne alayım?' diye soruyordum. Onlar da bana 'Org al' dediler. Ben de onların dediğini yaptım ve bir org satın aldım. Sürekli org çalarak kendimi geliştirmeye çalıştım. Gösterdiğim gelişim beni piyano almaya teşvik etti. Orgumu satıp yerine piyano almak istedim. Ancak piyano satın alacak param yoktu. Annem, babam ve ablam piyano almam konusunda bana çok destek oldu. Kısa süre içinde istediğim dijital piyanoyu satın aldılar. Piyano sahibi olmam her geçen gün kendimi daha da geliştirmemi sağladı."

Bir video ile hayatı değişen genç konuştu: "Kurye olduğum için piyano çalamayacağımı düşündüler" - Resim : 1

'OKUL HARÇLIĞINI ÇIKARMAK İÇİN KURYELİK YAPIYORDUM'

İstanbul Topkapı Üniversitesi Tasarım ve Modelleme Bölümü ikinci sınıfta okuyan 19 yaşındaki Can, okul harçlığını çıkarmak için aynı zamanda Getir şirketinde kurye elemanı olarak çalışıyordu. Tek isteği okulunu bitirmekti ancak hayatın onun için çok daha büyük sürprizleri vardı. Can, hayatını bir günde değiştiren olayı şöyle anlattı:

"Sabahları kuryelik yapıp akşamları okula gidiyordum. Geçtiğimiz salı günü Taksim’de bir otele paket götürdüm. Otelde piyanoyu gördüm. 'Çalabilir miyim?' diye sordum. İzin verdiler. Kurye olduğum için çalamayacağımı düşündüler. Çalmaya başladıktan sonra çok beğenip alkışlamaya başladılar. Pek çok kişi o anları kaydetti. Piyano çalarken çekilen videomı sosyal medyada 30 bin kişi izledi. Perşembe günü otele tekrar paket götürmek için gittiğimde beni tanıdılar. Otel sahibiyle görüştürdüler. Tekrar piyano çalmamı istediler. Ben de Mozart'ın 'Türk Marşı'nı çaldım. O anlar otel müşterileri tarafından kayıt altına alındı. Sosyal medyaya düşen görüntüler milyonlarca kişi tarafından izlendi."

ÜNLÜLERDEN TEBRİK VE DESTEK MESAJI YAĞDI

Can İncir’in performansını izleyen ünlü isimlerden tebrik ve destek mesajı yağdı. Ünlü piyanist Fazıl Say, kendi sosyal medya hesabından genç kuryenin performansını paylaştı ve o paylaşımda büyük harflerle "Bravo" yazarak genç yeteneğe destek çıktı. Bir başka ünlü piyanist Gülsin Onay ise İncir’e öğrencisi olması için teklifte bulundu.