Gökçeada'da herkes tedirgin! İlk kez oluyor

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde toplu uğur böceği ölümleri, görenleri tedirgin etti. İlçede daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı.

Gökçeada'da herkes tedirgin! İlk kez oluyor

Uzmanlar yaşanan uğur böcekleri ölümleriyle ilgili zararlı haşerelerin engellenmesi için pestisitin fazla kullanılması ya da uğur böceği popülasyonunun artmasından kaynaklı olduklarını belirtiyor. Uğur böceklerinin görüntüsünü çeken Burak Çiftci, ''Daha önce Gökçeada, Bozcaada ve diğer adalarda da çok bulundum ama ilk defa böyle bir şey görüyorum'' dedi.  

Gökçeada'da herkes tedirgin! İlk kez oluyor - Resim : 1

 Çanakkale’nin Kuzey Ege’deki turizm merkezlerinden biri olan ve dünyanın ilk ve tek sakin adası (Cittaslow) olan Gökçeada’da geçtiğimiz günlerde görülen toplu uğur böceği ölümleri, görenleri tedirgin etti.

Gökçeada'da herkes tedirgin! İlk kez oluyor - Resim : 4

 “İlk defa böyle bir şeyle karşılaştım”

Yaklaşık 20 yıldır Çanakkale’de yaşayan ve Gökçeada’nın Dereköy Marmaros mevkiinde geçtiğimiz hafta tatile giden Burak Çiftci, gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden Çiftci, “Çanakkale ve çevresinde kamplar yapıyorum. Bugün ilginç bir olayla karşılaştık ve o yüzden sizlere ulaşmak istedik. Bundan yaklaşık bir hafta 10 gün önce, Gökçeada koylarında motosikletle gezinirken böyle bir görüntüyle karşılaştım. Yüzlerce, binlerce ölü uğur böceği gördük. Aralarında canlılar da vardı ama dalgaların kenara attığını gördük. Daha önce Gökçeada, Bozcaada ve diğer adalarda da çok bulundum ama ilk defa böyle bir şey görüyorum. İlgimi çekti ve paylaşmak istedim. Umarım uzmanlar bununla ilgili bir açıklama yapar ve kötü bir şey yoktur” dedi.

 “Ürkütücü bir görüntü”

Yüzlerce ölü uğur böceğinin kendisini ürküttüğünü de sözlerine ekleyen Çiftci, “Uğur böceği yapısı gereği kırmızı bir hayvan, denizin üstünde ve mavi bir dokuda çok ürkütücü