Canavar balık köpek balığını yuttu

Derin ve karanlık denizlerde araştırma yapan bilim insanları tarihi bir ana tanıklık etti. Dev bir canavar batık balık, kılıç balığı kalıntılarını yiyen köpek balığını tek hamlede yuttu. O anlar saniye saniye kaydedildi...

ABD'nin güneydoğusunda II. Dünya Savaşı’nın enkazını araştırmak için çalışma yapan Derin 2019 ekibi, 520 metrede dev bir canavar balığın köpek balığını yuttuğu anı kaydetti. Kılıç balığı yedikleri sıradan gruptan ayrılan bir köpek balığı, canavar balık tarafından tek lokmada yutuluyor.

Deniz tabanında inceleme yapmak için platform kuran NOAA Okyanus Araştırma ve Araştırma ekibi tarafından yayınlanan videoda ölü bir kılıç balığını yiyen köpek balıklarına rastlıyor. Pek sık rastlanan bir durum olmamasına karşın, köpek balıkları sürü halinde kendilerine ziyafet çekiyor.

Canavar balık köpek balığını yuttu - Resim : 1Karanlıktan gelen dev batık balık

Köpek balıkları arasından bir tanesi bu sırada aydınlatılmış alandan kameraların olduğu bölgeye doğru geliyor. O sırada araştırmacıların da farkında olmadığı dev bir batık balık (Wreckfish) platformundan altından bir anda hamle yaparak köpek balığını yutuyor.

Connecticut Üniversitesi profesörlerinden ve Mystic Aquarium'da kıdemli bir araştırma bilimcisi olan Peter Auster "Canavar balığın büyük avcı balıklarla beslenebildiğini görmüş olduk" diyerek, kılıç balığı yerine köpek balıklarını tercih etmesinin ilginç olduğunu söyledi.

Canavar Batık Balık

Batık balık (Wreckfish) alt çenesinde en az üç ila beş sıra keskin diş bulunan bir deniz balığıdır. Mağaralarda ve gemi batıklarında yaşadıkları için isimleri Batık Balık olarak geçer.