Candan kardeşlerin gözaltına alınmasıyla ilgili flaş detaylar! tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz canlı yayında anlattı: Sazan Sarmalının parasını akladılar

Nihal ve Bahar Candan kardeşler "suç gelirlerinin aklaması" suçundan gözaltına alınırken yeni detaylar ortaya çıktı. tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz, Candan kardeşler ile ilgili flaş detaylar paylaştı. Yılmaz, "Sazan Sarmalının çetesinin suçtan elde ettikleri mal varlığı değerlerini aklayan birileri vardı. İşte Başsavcılık bu şüphelilere ilişkin yeni bir bilgi delil keşfetmiş olacaktı ki bu iki sosyal medya fenomeni kız kardeş gözaltına alındı" dedi.

Candan kardeşler Kara Para Aklama iddiasıyla suçlanıyor.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın haklarındaki iddialar sonrasında tutuklanmasının ardından gözler diğer sosyal medya fenomenlerine çevrildi. Fenomenlerden Nihal Candan ve Bahar Candan da gözaltına alındı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Alisya Bahar Candan, Gülnihal Çiçek ile Hacı İsrafil Sağlam hakkında, "suç gelirlerinin aklaması" suçundan gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, Beşiktaş, Şişli ve Kars'ta belirlenen adreslere düzenledikleri operasyonla 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin buradaki işlemleri sürüyor.

tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz, Güne Bakış adlı programa katıldı. Yılmaz, sosyal medya fenomenleri Nihal Candan ve Bahar Candan'ın gözaltına alınmasıyla ilgili bilgiler verdi.

'SAZAN SARMALI ÇETESİNİN SUÇTAN ELDE ETTİKLERİ MAL VARLIĞI DEĞERLERİNİ AKLADILAR' İDDİASI

İşte tv100 muhabiri Halil Sadri Yılmaz'ın aktardıkları;

"Bu iki şüpheli suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçundan gözaltına alındılar. Şu an Çağlayan'da savcılığa ifade veriyorlar. Peki hangi suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini akladılar? "Sazan Sarmalı" diye bir çete var. Bu çete devlet kurumlarından aldıkları ihaleler yoluyla bu bir vaat devlet kurumlarından ihale aldıklarını vatandaşlara söylüyorlar. O ihalelerden aldıkları araçları vatandaşlara çok ucuz fiyatlara sattıklarını iddia ediyorlardı. Bu şekilde milletin güvenini kazanıyorlardı. Yaklaşık 13 mağdurdan 10 milyon TL değerinde bir vurgun yapmıştı bu çete. 3 Mayıs gününde Sazan Sarmalı'na operasyon düzenlenmişti ve Sazan Sarmalı'nın çete lideri Onur Apaydın gözaltına alınmıştı 6 kişi ile birlikte. 6 kişiden 5'i çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu çeteye ilişkin soruşturması devam ediyordu. Soruşturma devam ederken de bugün yeni bir gelişme yaşandı. Bu çetenin suçtan elde ettikleri mal varlığı değerlerini aklayan birileri vardı. İşte Başsavcılık bu şüphelilere ilişkin yeni bir bilgi delil keşfetmiş olcaktı ki bu iki sosyal medya fenomeni kız kardeşin gözaltına alınmasına yönelik talimat verdi. Bahar ve Nihal Candan kardeşler bugün gözaltına alındı. Suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama suçundan.

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin Sazan Sarmalı'nın çete lideri Onur Apaydın ile bir bağlantısı olduğu biliniyor."