13 çocuğuna dünyayı zindan ettiler

Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde bir çocuğun 911'i aramasının ardından insanların tüylerini diken diken eden bir gerçek ortaya çıktı. 57 ve 50 yaşlarındaki çift, 15 çocuğuna akılalmaz işkenceler yaparak eve hapsetmişti.

13 çocuğuna dünyayı zindan ettiler

Amerika bir kez daha 'sapkın aile' dramı ile sardıldı. Ülkenin acil yardım hattı 911'i arayan bir genç kız, ailesinin elinden kurtulduğunu ve evde kendisi gibi 13 kardeşinin daha olduğunu ihbar etti. İhbarın ardından adrese baskın düzenleyen özel harekat polisleri korkunç bir manzara ile karşılaştı.

13 çocuğuna dünyayı zindan ettiler - Resim : 1

57 yaşındaki David Turpin ve 50 yaşındaki eşi Louise, çocuklarına kötü davranıp taciz etmenin yanısıra, sözlerini dinlemedikleri zaman yatağa zincirliyordu. Polis baskın yaptığında da aynı manzara ile karşılaşmıştı. Ocak 2018'de ortaya çıkan olayın detayları ara ara ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak kardeşlerinin kurtarılmasını sağlayan genç kızın 911 kaydı ortaya çıktı.

13 çocuğuna dünyayı zindan ettiler - Resim : 2

20 dakika süren görüşmede korku dolu sözlerle evin yerini ve durumu tarif etmeye çalışan genç kız sonunda baskın yapılabilmesi için net adresi anlatıyor ve baskın düzenleniyor. Ortaya çıkan kayıtta şu sözleri dikkat çekiyor:

İlaç ne bilmiyorum

15 kişilik bir ailede yaşıyorum. Ailem sürekli küfür ediyor. Bize çok kötü davranıyor. Bazı kardeşlerim zincirle yataklarına bağlı.

Bugüne kadar hiç dışarı çıkmadım. O yüzden sokakları bilmiyorum.

13 çocuğuna dünyayı zindan ettiler - Resim : 3

(Memur evine birinin gitmesi gerekip gerekmediğini soruyor) Emin değilim. Bazen pislik içinde yaşıyoruz. Bazı sabahlar uyandığımda pislikten nefes alamıyorum.

(En son ne zaman banyo yaptın?) Bilmiyorum. Bir yıl önceydi. Ama bazen kendimi çok kirli hissediyorum, yüzümü ve saçlarımı yıkıyorum.

(Evde ilaç alan kimse var mı?) İlaç ne bilmiyorum...

(Okula gidiyor musunuz?) Hayır gitmiyoruz. Annemiz evimizin aynı zamanda okulumuz olduğunu söylüyor. Evde hayali bir okul var. Birinci sınıfı bitirmedim ve 17 yaşındayım.

Annem hakkında pek bir şey bilmiyorum. Bizden hoşlanmıyor ve bizimle zaman geçirmiyor.

Çocuklar ölüme terk edilmiş

Bu görüşmenin ardından emniyet güçleri harekete geçti ve belirtilen adrese baskın yaptı. Evde manzara korkunçtu. Yeterli beslenemedikleri için oldukça düşük kilolarda olan çocukların aylarca banyo yapamadıkları belirlendi. Bazı çocuklar zincire bağlı, bazı çocuklar da kafeslere kapatılmıştı.

13 çocuğuna dünyayı zindan ettiler - Resim : 4

Bazı çocuklar o kadar zayıftı ki, 11 yaşındaki bir çocuk sadece 12-13 kilo geliyordu. Zaman zaman izin verilen banyoyu kullanmanın dışında sadece odalarında zaman geçirebiliyordu. Tüm çocuklar bakıma alınmak için hastaneye yatırıldı ve bir süreliğine dünya ile ilişkileri kesildi. Psikologlar, çocukların gelişimine katkı sağlayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

25 yıl hapis yatacaklar

57 yaşındaki David Turpin ve 50 yaşındaki eşi Louise, çocuklarını taciz ve hapsetmek ve kötü bakımdan dolayı hapis cezası alacak. Çift, çocuklarına yaptıklarını kabul etti. Mahkemenin ikiliye 25'er yıl hapis cezası vereceği duyuruldu.