Çankırı’da akıllara durgunluk veren bir yapı: Önünden geçenler korkarak geçiyor!

Çankırı’da duvarı çatlayan eski bir bina yıkılmasın diye telle tutturuldu. Yapıyı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Her gün duvarın önünden geçmek zorunda kalanlar ise duvarın üstlerine yıkılmasından korktuklarını ifade ettiler.

Çankırı’da akıllara durgunluk veren bir yapı: Önünden geçenler korkarak geçiyor!

Çankırı'da eski bir binanın çatlayan duvarı, yıkılmasın diye telle tutturuldu. Duvar görenleri hayrete düşürürken, vatandaşlar telle tutturulan duvarın önünden geçerken korktuklarını söyledi.

Çankırı’da akıllara durgunluk veren bir yapı: Önünden geçenler korkarak geçiyor! - Resim : 1

Çankırı'nın Merkez ilçesi Karatekin Mahallesi'nde Sokak üzerinde bulunan 2 metre yükseklikteki bahçe duvarının yıkılmasını önlemek isteyen bina sahibi, çatlayan alanları tel ile sabitledi. Duvara çakılan çiviler arasında çekilen tel ile duvarın yıkılmasının önlenmeye çalışılması ise görenleri şoke ediyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, alınan ilginç önlem karşısında şaşırdıklarını belirterek, yoldan geçerken büyük korku yaşadıklarını ifade etti.

Çankırı’da akıllara durgunluk veren bir yapı: Önünden geçenler korkarak geçiyor! - Resim : 2

“TEL NEYİ TUTACAK? YARIN BİRİSİNİN TEPESİNE GÖÇER”

Belediyeye verilen dilekçelerin dikkate alınmadığını söyleyen Karatekin Mahallesi Muhtarı Salim Koçer, “Bu evin sahibini defalarca uyardım. Belediyeye de defalarca dilekçe verdim ama dikkate alınmadı. Tabii ki ilginç, tel neyi tutacak? Yarın birisinin tepesine göçer” dedi.

Çankırı’da akıllara durgunluk veren bir yapı: Önünden geçenler korkarak geçiyor! - Resim : 3

“ALTINDA KALINCA SAĞLAM ÇIKMAK ZOR OLUR”

Duvarın vatandaşların üzerine çökebileceğini belirten mahalle sakini Kadir Geyik ise, “Her zaman buradan geçerken tepemize göçecek diye korkuyoruz. Altında kalınca sağlam çıkmak zor olur. Burayı emaneten tutturmuşlar. Altında çocuk falan kalsa sağlam çıkması mümkün değil. Mesela ben şimdi oradan geçtim, geçerken yine korktum” diye konuştu.