Canlı yayında gaz bombası atıldı! tv100 ekibinin zor anları: Bize de silah doğrultuyor! İsrail ordusu, Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere saldırdı

42 gündür Gazze Şeridi’ni aralıksız bir şekilde bombalayan İsrail ordusu, cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti. İsrail polisi, öte yandan canlı yayında habercilere de saldırdı. tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç ve kameraman Erbay Yılmaz zor anlar yaşadı. İsrail polisinin gözünün döndüğünü ve silahı kendilerine dönderdiğini aktaran Koç, “Sert müdahale 4-5 gündür Kudüs’te de yoğun bir şekilde hissettiriyor" dedi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni bombalamaya devam ediyor… İsrail'in insanlık dışı saldırılarında binlerce masum ve savunmasız Filistinli hayatını kaybetti. Cuma namazı öncesi Medcid-i Aksa'ya giden Filistinlilere yönelik İsrail güçlerinin engellemelerini ve zor kullanmalarını takip eden tv100 ekibi, İsrail polisinin saldırısına uğradı. tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç ve kameraman Erbay Yılmaz zor anlar yaşadı.

Canlı yayında gaz bombası atıldı! tv100 ekibinin zor anları: Bize de silah doğrultuyor! İsrail ordusu, Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere saldırdı - Resim : 1

Yaşananları aktaran tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç, “Bu insanların omuzların seccadeler var. Başka bir şey yok ellerinde. Gaz fişekleri ardı ardına tekrardan atılmaya başlandı. İsrail askerleri, gaz fişekleri ve tüfekleriyle mahallenin içerisine kadar gitmiş durumdalar. Buldukları her yere tonlarca lağım suyunu sıkıyorlar. Şu an da burası kelimelerle nasıl anlatabilirim ama mide bulandırıcı bir koku var. İsrail ordusu artık itmiyor; elindeki tüfekle kameralara vuruyor. O rütbesiz bir polis ama bunun talimatını başındaki rütbeli polis veriyor. Olay çok gerilirse plastik mermi atmıyorlar.; sıkıştırılmış tuz taneleri ve çiğ çekirdek de fırlatıyorlar. Bunları İsrail polisinin kullandığı net şekilde biliniyor. Vücuda nüfuz ettiğinde aynı plastik mermi kadar etki yaratıyor ve ciddi yaralanmalara sebep oluyor” dedi.

Canlı yayında gaz bombası atıldı! tv100 ekibinin zor anları: Bize de silah doğrultuyor! İsrail ordusu, Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere saldırdı - Resim : 2

“BİZE DE SİLAH DOĞRULTUYOR!”

İsrail polisinin gözünün döndüğünü ve silahı kendilerine dönderdiğini aktaran Koç, “Sert müdahale 4-5 gündür Kudüs’te de yoğun bir şekilde hissettiriyor. İsrail polisi özellikle, ara sokaklarda ve Müslüman mahallesinin yoğun olduğu bölgelerde gece gündüz operasyon yapıyor. Evleri harap ediyorlar” dedi.

CUMA NAMAZI ÖNCESİ BU HAFTA DA MÜDAHALE EDİLDİ

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid i Aksa’da cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere yine kısıtlamalar getirdi.

Mescid-i Aksa çevresinde kısıtlamalarını sürdüren İsrail polisi, geçen haftalarda olduğu gibi bu hafta da cuma namazını burada kılmak isteyen Filistinlileri engelledi.