Canlı yayında TV baskınını soruşturan savcı öldürüldü

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, geçen hafta bir televizyon kanalına canlı yayın sırasında düzenlenen baskını soruşturan savcıya suikast düzenlendi. Aracına ateş açılan savcı hayatını kaybetti.

Canlı yayında TV baskınını soruşturan savcı öldürüldü

Ekvador’da geçen hafta bir televizyon stüdyosuna düzenlenen baskını soruşturan Savcı Cesar Zuarez öldürüldü. Ekvador Başsavcısı Diana Salazar, Zuarez’in Guayaquil kentinde vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Salazar, X platformunda yaptığı açıklamada, “Organize suçla mücadelede bir iş arkadaşımızı kaybettiğimiz için üzülmemek imkansız. Onun adına, ülke adına, adalet adına güçlü duracağız. Çalışmaların için teşekkürler Cesar. Huzur içinde uyu” dedi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Suarez, ölümünden bir gün önce El Universo gazetesine yaptığı açıklamada, televizyon baskınından sonra gözaltına alınan 13 kişiyi sorgulamasına karşın, kendisine polis koruması verilmediğini söylemişti.

Suarez’in öldürülmesinin, baskınla ilgili olup olmadığı henüz bilinmiyor.

NE OLMUŞTU?

Geçen haftaki canlı yayımlanan olayda, maskeli ve silahlı saldırganlar, canlı yayın sırasında kamu kanalı TC’nin stüdyolarını basarak yayındakilerle televizyon çalışanlarını silah dayayarak tehdit etmişlerdi.

Gazeteci Jose Luis Calderon saldırganlarla konuşurken, televizyon çalışanları silah zoruyla stüdyoda yere yatırılmışlardı.

TC Kanalı Haber Dairesi Müdür Yardımcısı, olayda bir kameramanın bacağından vurulduğunu, bir diğerinin de baskın sırasında kolunun kırıldığını söylemişti.

Canlı yayında TV baskınını soruşturan savcı öldürüldü - Resim : 1

ARACINA ATEŞ AÇILDI

Ekvador medyasındaki haberlere göre ofisinin yakınlarındayken Suarez’in aracına ateş açıldı.

Sosyal medyada görülen, teyit edilmemiş videolarda camlarında kurşun delikleri bulunan bir otomobil görülüyor.

Savcı Suarez’in öldürülmesi, ülke genelinde artan şiddet olaylarını izliyor.

Ekvador’da iki çete lideri hapisten kaçarken, yüzlerce gardiyan rehin alındı ve bazı kentlerde patlamalar oldu.

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, büyüyen şiddet üzerine ülkede 2 ay sıkıyönetim ilan etti.

Noboa ayrıca orduya “terör örgütleri” niye tanımladığı 22 silahlı grubu, “etkisiz hale getirme” emri verdi.