Çarşamba ve Perşembe... Bugün ve yarın olacağı belliydi. Bugünlerde mavi gökyüzü görmezseniz şaşırmayın, gidene kadar böyle devam edecek

Meteorolojik haberleri sosyal medyada paylaşan Hava Forum, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımlarla toz taşınımına karşı vatandaşları hazırlamak amacıyla uyarılarını yapmıştı. Dün akşam saatlerinde yeniden yapılan paylaşım ile bugün ve yarın için uyarılar tekrarlandı. Bugün ve yarın olacağı belliydi. Bugünlerde mavi gökyüzü görmezseniz şaşırmayın, gidene kadar böyle devam edecek.

Meteorolojik haber sitesi Hava Forum, bir süredir takip ettiği toz taşınımı hakkında güncel haberleri paylaşmaya ve vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

YAŞAMI ETKİLEDİ

Son dönemde Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Afrika çöl tozu taşınımı pek çok ilimizde yaşamı etkiledi. Bugün ve yarın toz taşınımı nedeniyle mavi bir gökyüzü görmek pek mümkün olmayabilir. Ancak bugünlerde mavi gökyüzü görmezseniz şaşırmayın, gidene kadar böyle bir süre daha devam edecek.

PANİK YAPMAYI UYARISI

Ülkemizin birçok şehrini etkileyen Afrika çöl tozu sebebiyle Çarşamba ve Perşembe günlerini işaret eden Hava Forum, bugün ve yarın gökyüzünü turuncu tonlarda gören vatandaşların panik yapmaması konusunda uyarı yaptı. Sebebinin çöl tozu olduğunun altını çizdi. Astım ve alerji sorunu yaşayan vatandaşlar zorunlu olmadıkça bu 2 gün dışarı çıkmamalı, zorunlu durumlarda ise maske kullanmalıdır. 

 

Çarşamba ve Perşembe... Bugün ve yarın olacağı belliydi. Bugünlerde mavi gökyüzü görmezseniz şaşırmayın, gidene kadar böyle devam edecek - Resim : 1