Çay, şeker, kahve, süt ve yumurtaya zam! İşte 5 kalem üründe zam oranları

Çaydan şekere, sütten yeme, kahveden yumurtaya kadar yeni zamlar geldi. İşte 5 kalem üründe zam oranları...

Çay, şeker, kahve, süt ve yumurtaya zam! İşte 5 kalem üründe zam oranları

Çiğ süt ve yeme gelen zamlardan sonra çaya da zam yapıldı. Çaykur yüzde 43.71 zam yaptığını açıkladı. Art arda açıklanan zamlara Türk kahvesi ve şekerden sonra yumurta zammı da eklendi. 

Çay'a yüzde 43 zam

Çaykur, çaya ortalama yüzde 43.71 oranında zam yaptı. Yeni liste toptan satış yapan şirketlere gönderildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs tarihinde yaş çay alım fiyatını açıklamıştı. Yaş çay fiyatı kilogram başına 30 kuruşluk destek primi ile 7 lira olmuştu.

Şeker ve Türk kahvesine zam

Türk kahvesi ve şekere de zam geldi. Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, Türk kahvesine yüzde 21, küp ve toz şekere ise yüzde 20 zam geldiğini açıkladı. 

Yumurtaya yeni zam

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği’nin (Yum-Bir) bugün yayımladığı fiyat listesine göre Katma Değer Vergisi (KDV) hariç büyük boy yumurtanın fiyatı 1 liradan 1 lira 10 kuruşa, 90 kuruş olan orta boy yumurtanın fiyatı ise 1 liraya çıktı. Büyük boy yumurtada artış yüzde 10 olurken orta boyda fiyat artışı yüzde 12,5 olarak gerçekleşti. Yum-Bir’in 16 Mayıs tarihli fiyat bülteninde KDV’siz fiyatlar yer alıyor. Marketlerde ise bugün büyük boy yumurtanın adet fiyatı 1,5 lirayı geçti.

Süte de yüzde 33 zam geldi

Ulusal Süt Konseyi’nin (USK) çiğ süt için yüzde 33’lük zam yaparak litre fiyatını 7,5 lira olarak belirledi.