Cebinde İstanbulKart' olanlar dikkat! Uygulamayı İndirin! Bu adımları yapın ve toplu taşımada ücret ödemeyin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni İstanbulkart kampanyası sayesinde milyonlarca İstanbullu, toplu taşımayı ücretsiz kullanabilecek. İstanbulkartlılar, yeni kampanyayla birlikte sadece kartlarını kişiselleştirerek, toplu taşımada ücretsiz geçiş hakkı alarak ücretsiz bir şekilde ulaşımda geçiş sağlayabiliyor. Peki İstanbulkart ücretsiz geçiş nasıl yapılır? İstanbulkart ücretsiz geçiş kampanyasının şartları neler? İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır?

Cebinde İstanbulKart' olanlar dikkat! Uygulamayı İndirin! Bu adımları yapın ve toplu taşımada ücret ödemeyin

İstanbullular, toplu taşımayı bu şekilde ücretsiz olarak kullanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni İstanbulkart kampanyası sayesinde milyonlarca İstanbullu, toplu taşımayı ücretsiz kullanabilecek. İstanbulkartlılar, yeni kampanyayla birlikte sadece kartlarını kişiselleştirerek, toplu taşımada ücretsiz geçiş hakkı alarak ücretsiz bir şekilde ulaşımda geçiş sağlayabiliyor. Peki İstanbulkart ücretsiz geçiş nasıl yapılır? İstanbulkart ücretsiz geçiş kampanyasının şartları neler? İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır?

İstanbulkart Ücretsiz Geçiş Kampanyası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2022 yılında da İstanbullulara, toplu taşımada ücretsiz geçiş yapabilme imkanı sunuyor. İBB tarafından düzenlenen yeni İstanbulkart ücretsiz geçiş kampanyasından henüz İstanbulkart’ını kişiselleştirme işlemini yapmamış olanlar yararlanabilir. Kampanya kapsamında belirtilen tarihlerde İstanbulkart kişiselleştirme işlemini yapanların İstanbul’daki yapacakları ilk toplu taşıma kullanımındaki ilk geçiş ücretsiz olarak yapılabiliyor.

Kampanya kapsamında yapılacak ilk toplu taşıma kullanımında İstanbulkart’tan çekilen 7.67 TL tutarındaki bakiye otomatik olarak geri yükleniyor. Otomatik yükleme talimatı olarak yapılan iadenin tamamlanabilmesi için İstanbulkart sahibinin kartını ödeme veya yükleme noktasına okutması gerekiyor.

İstanbulkart Kişiselleştirme Kampanyası Koşulları

İstanbulkart kişiselleştirme işlemiyle ücretsiz geçiş yapabilme kampanyası 18.07.2022 ile 18.10.2022 tarihleri arasında geçerlidir. Bu tarihler arasında İstanbulkart’ına kişiselleştirme işlemini yapan tüm İstanbullular, kampanya kapsamında yapacağı ilk toplu taşıma kullanımında ücreti iade alabiliyor.

İstanbulkart Kişiselleştirme Nasıl Yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında tüm İstanbulluların, İstanbulkartlarını kişiselleştirmelerini sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda çeşitli kampanyalarla teşvik etmeyi hedefliyor. İBB tarafından İstanbulkart kişiselleştirme işlemi ile her İstanbulkart sahibine özel oluyor. Böylelikle başkası tarafından kullanılamıyor.

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi 7 gün 24 saat mobil veya web kanalları üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor. İstanbulkart Mobil uygulamasını cihazına indiren İstanbulkart sahipleri, kart bilgileri ile kişisel bilgilerini ilgili ekrana girerek, kişiselleştirme işlemini tamamlayabiliyor. Kişiselleştirme işlemi İstanbulkart Mobil uygulamasındaki “Kartlarım” sayfasının altındaki “Kart Ekle” ve “Kendi Kartını Ekle” kısmından gerçekleştirilebiliyor.

İstanbullular ayrıca “bireysel.istanbulkart.istanbul” adresinden veya kişiselleştirme.istanbulkart.istanbul adresi üzerinden bilgileri girerek de kişiselleştirme işlemini tamamlayabilmektedir. Böylelikle İBB tarafından düzenlenen yeni ücretsiz İstanbulkart geçiş kampanyasından yararlanabilmektedir. Daha önce İstanbulkart kişiselleştirme işlemi yapmış olan kişiler kampanyadan yararlanamıyor. Kampanya İstanbulkart kişiselleştirme işlemini 18.07.2022 tarihi itibariyle yapmamış olan kişiler için geçerlidir.