Cebindeki iPhone düşen judocu diskalifiye oldu

Müsabaka öncesi müzik dinleyen judocu iPhone'u üzerinde unuttu. Maçın başlaması ile birlikte rakibi tarafından silkelenince telefonunu düşüren sporcu diskalifiye edildi.

Portekizli Anri Egutidze, İsveçli rakibi Robin Packs ile Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleşen 52 ülkeden 467 sporcunun katıldığı turnuvada karşı karşıya geldi.

Portekizli Egutidze, cebinde unuttuğu iPhone cep telefonu müsabaka sırasında yere düştüğü için hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırdı ve diskalifiye edildi. Rakibini ilk saniyelerde denemek için silkelemeye çalışan Robin Packs, bir anda düşen telefonun şaşkınlığını yaşadı.

Cebindeki iPhone düşen judocu diskalifiye oldu - Resim : 1Yaptığı hatanın farkına o an varan Egutidze, hakem kendisine kırmızı kart göstermeden önce elini kalbinin üzerine koyarak özür diledi ve kenara doğru gitti. Sadece 13 saniye süren maç sonrası yapan Egutidze, "Soyunma odalarında müzik dinliyordum. saatimi çıkardım ancak telefonu cebimden çıkarmayı unutmuşum" dedi.

Egutidze'nin yaptığı hatayı fark eden sporseverler, "Bu haliyle kesinlikle turuncu kemeri (Judoda en düşük seviye) hak etti" diyerek dalga geçti.