Çekya'da üniversiteye silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Çekya'nın başkenti Prag'ın merkezindeki Karls Üniversitesi Felsefe Fakültesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda 14 kişi hayatını kaybederken, 20'den fazla kişi ağır yaralandı.

Çekya'nın başkenti Prag, silahlı saldırıyla sarsıldı. Prag'da bulunan Charles Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Felesefe bölümünde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi de ağır şekilde yaralandı. Olay yerinden gelen görüntülerde öğrencilerin saldırgandan saklanmak için binanın çatısındaki sundurmaya saklandıkları görüldü.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Etkisiz hale getirilen saldırganın öğrenci olduğu ve saldırıdan önce babasının ölü bulunduğu belirtildi. Saldırganın çatıdan çevreye otomatik silahla ateş açtığı da görüntülere yansıdı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, halka bölgeden uzak durması çağrısı yapıldı. Çevredekiler tarafından kaydedilen görüntülerde, halkın panikle okulun bulunduğu bölgeden koşarak uzaklaştığı görüldü.

ULUSAL YAS GÜNÜ

Yaşanan silahlı saldırının ardından Çekya'da hükümet 23 Aralık'ı ulusal yas günü ilan etti.

AYNI GÜN BABASI DA ÖLÜ BULUNDU

Polis, saldırganın babasının da aynı gün içinde evinde ölü bulunduğunu açıkladı. Polis yetkilileri, olayın yerel saatle 15.00'te yaşandığı, 24 yaşındaki saldırganın tek olduğu ve etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı.

SALDIRGANIN FAKÜLTEDE ÖĞRENCİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Çek haber sitesi Novinky, saldırıyı düzenleyen 1999 doğumlu David Kozak’ın söz konusu fakültede öğrenci olduğunu duyurdu.

Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel, yaşanan saldırının "büyük bir şok" olduğunu söyledi, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına derin üzüntülerini ve içten başsağlığı dileklerini iletti.

Çekya'da silahlı suçlar nispeten nadir yaşanır. Aralık 2019'da 42 yaşındaki silahlı bir adam Ostrava kentinde bir hastanenin bekleme odasında altı kişiyi öldürmüştü, 2015'te ise 63 yaşındaki bir adam yedi erkek ve bir kadını vurarak öldürmüştü.