Celal Şengör o ili işaret edip ürperten açıklamayı yaptı: Yanlış yere inşa edilmiş, çok sakat bir yerde

Kahramanmaraş depreminin ardından peş peşe uyarılar yapan Prof. Dr. Celal Şengör, bir ili işaret ederek korkutan açıklamayı yaptı. Prof. Şengör, "Yanlış yere inşa edilmiş, çok sakat bir yerde" sözleriyle korkuttu.

Celal Şengör o ili işaret edip ürperten açıklamayı yaptı: Yanlış yere inşa edilmiş, çok sakat bir yerde

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık iki büyük deprem sonrası binlerce canımızı yitirdik. 11 ilimizde hasarlar oluşurken, gözler büyük İstanbul depremine çevrildi. Prof. Dr. Celal Şengör bir korkutan açıklama yaptı. Bir ilimizi işaret ederek, "Yanlış yere inşa edilmiş, çok sakat bir yerde" dedi. 

"ÇÖKÜNTÜ OVASININ İÇİNDE"

"Türkiye’de haritaya baktığınız zaman, ‘Bu ilde şehirleşme olmamalı, buraya böyle binalar yapılmamalı’ dediğiniz en dikkat çekici şehirler hangileri?" sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Celal Şengör şu cevabı verdi:

"Mesela Erzincan. Hatta 1939 depremi olunca İhsan Hoca, ‘Bizler o zaman İsmet İnönü’ye söyledik. Şehri taşıyalım dedik.’ demişti. İnönü de demiş ki, ‘Devletimizin şu anki iktisadi gücü bütün şehri taşımaya yetmez.’ Çünkü Erzincan bir çöküntü ovasının içinde oturuyor. Dolayısıyla sakat bir yerde"