Çelik: Osmanlı İmparatorluğu'na karşı dar ve yakışıksız ifadeler

AK Parti MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Çelik, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ın Osmanlı Devleti aleyhindeki açıklamalarına tepki göstererek "Osmanlı imparatorluğuna karşı dar ve yakışıksız ifadeleri oldu dedi. Çelik, adli yıl açılışının Beştepe'de yapılmasıyla ilgili konuya da değindi.

Çelik: Osmanlı İmparatorluğu'na karşı dar ve yakışıksız ifadeler

AK Parti MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Çelik, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ın Osmanlı Devleti aleyhindeki açıklamalarına tepki göstererek "Osmanlı imparatorluğuna karşı dar ve yakışıksız ifadeleri oldu. Bu ifadeleri tümüyle reddettiğimiz gibi aynı zamanda protesto ediyoruz" dedi. Çelik, adli yıl açılışının Beştepe'de yapılmasıyla ilgili ise, "Tartışma konusu olması ideolojik yaklaşım" ifadelerini kullandı.

 

Lübnan'a tepki

"Dün hepimizi üzen bir açıklama gündeme geldi. Lübnan Cumhurbaşkanı'nın Osmanlı imparatorluğuna karşı dar ve yakışıksız ifadeleri oldu. Bu ifadeleri tümüyle reddettiğimiz gibi aynı zamanda protesto ediyoruz.

Son zamanlarda Osmanlı imparatorluğuna karşı olumsuz yaklaşımlar ortaya koyan ülkelere sinyal göndermelerinin hiçbir faydası yoktur. Özellikle Lübnanlı bazı tarihçiler bu açıklamaya tepki gösterdiler.

Lübnan'ın önemli siyasetçileri bu açıklamaya tepki gösterdiler. Osmanlı'da devlet terörünün sözkonusu olmadığını uzun uzun anlattılar. Hristiyan kadınların Osmanlı dönemlerinde hak ve hukukların ortaya konulması için ortaya konan uygulamaları anlattılar.

Lübnan'ın Osmanlı için 'devlet terörü' sözlerini kınıyoruz. Mesnetsiz, açıklamalar mantıksız. Osmanlı'da bölge barış içindeydi. İlişkilerimizi zehirleyen açıklamalar. Tarihi gerçekleri çarpıtmayan yaklaşım sergilenmeli" 

Rusya ve S400 alımı

"Patriot konusunda olumsuz yanıt gelmişti. Müttefiklerimiz ittifak ruhuna aykırı davrandı. NATO içinde farklı silah sistemleri var"

Güvenli Bölge

"Oyalamaya karşı Türkiye kendi hazırlıklarını yapıyor. Müttefiklerimizle bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğü önemli"

Doğu Akdeniz'deki geririlim

"Macron'un açıklaması bir mahalle dayanışması. AB, Rumlar ile mahalle dayanışması içinde"

CHP'nin Külliye eleştirisi

Bu izinlerin yam olduğu defalarca ifade edildi.