Cemre düştü mü? 2022 cemre tarihleri: İşte cemre mesajları ve sözleri…

İlk başta havaya, ardından suya, son olarak da toprağa düştüğüne inanılan cemreler, ilkbaharı müjdeler. Havaya düşmesiyle hava ısınır, suya düşmesiyle su ısınır, toprağa düşmesiyle de toprak ısınır.

Cemre düştü mü? 2022 cemre tarihleri: İşte cemre mesajları ve sözleri…

7 gün arayla düşen cemrelerin ilki, 19-20 Şubat’ta havaya düştü. Sonraki cemre ise suya düşecek. En son cemre de toprağa düşecek ve artık bahar havaları gelmeye başlayacak. Yüzyıllardır yaşanan bu doğa olayı sosyal medyada da geniş yer buluyor. Cemre mesajları ve sözleri, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya uygulamalarında paylaşılıyor…

İLK CEMRE DÜŞTÜ MÜ?

İlk cemre, 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düştü.

İKİNCİ CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

İkinci cemre ise suya düşecek ve artık deniz suyu ısınmaya başlayacak. 7 gün arayla düşen cemrelerin ikincisi 26-27 Şubat 2022 tarihinde düşecek.

ÜÇÜNCÜ CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

İkinci cemrenin ardından üçüncü cemre ise 5-6 Mart 2022 tarihlerinde toprağa düşecek ve cemre düşmesi olayı tamamlanacak.

CEMRE DÜŞMESİNİN ÖNEMİ

Cemre düşmesi halk dilinde doğanın uyanışı ve canlanması anlamına gelir. Bu durum baharın habercisi olarak kabul edilir. Yüzyıllardır, özellikle tarımla uğraşan halkın, hava olaylarına göre günlük yaşamlarını planladıkları bir halk takvimidir.

Buradaki düşme ifadesi, aslında ısınmayı anlatan bir kavramdır. Sırasıyla havanın, suyun ve toprağın canlanmasını, baharın başlangıcını ifade etmektedir.

Cemre düştü mü? 2022 cemre tarihleri: İşte cemre mesajları ve sözleri… - Resim : 2

CEMRE İLE İLGİLİ MESAJLAR VE SÖZLER

İlk Cemre havaya düşüyor. Hava ısınıyor. Suya düşüyor Su ısınıyor. Ve sonra toprağa derken bakmışsın bahar gelmiş.

Doğanın uyanışı ilklerin habercisi, baharın müjdecisi…

Gönül bahçenizden çiçek eksik olmasın..

Sadece havayı ısıtmasın; gözümüz gönlümüz de baharla tazelensin.

Baharı sağlıkla, mutlulukla ve neşeyle karşılamak dileğiyle..

Keşke cemreler yüreklere düşse. Birincisi sevgi getirse, ikincisi merhamet, üçüncüsü huzur.Baharın habercisi ilk #cemre havaya düştüğüne göre baharın gelmesi de yakındır.