Cemre ne zaman düşecek? İlk cemre havaya ne zaman düşer? 2023 cemre tarihleri!

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte baharın gelişini simgeleyen cemre ile ilgili araştırmalar da arttı. Bahar başlangıcı ve havaların ısınmasını simgeleyen cemrelerin ne zaman düşeceği ise merak konusu oldu. İlki havaya sonra suya ve en son toprağa düşen cemreler için tarihler sorgulanıyor. Peki, Cemre ne demek? Cemre ne zaman düşecek? İlk cemre havaya ne zaman düşer? Cemre hangi ayda düşer, cemre düşünce ne olur? İşte 2023 cemre tarihleri!

Cemre ne zaman düşecek? İlk cemre havaya ne zaman düşer? 2023 cemre tarihleri!

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde pek çok kişi baharın gelişinin simgesi olan cemreleri merak ediyor. Havaların ne zaman ısınacağı, cemrelerin ise hangi tarihlerde havaya, suya ve toprağa düşeceği araştırılıyor.

CEMRE NE DEMEK, CEMRE DÜŞMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Cemre, Arapça’da “kor durumunda ateş” anlamına gelir. Halk takviminde hava olaylarını anlatan terim olarak cemre ise sıcaklıkların kademeli olarak artışını simgeleyen baharın başlangıcı olarak tanımlanır. Cemrelerin ilki havaya ve yedişer gün arayla da suya ve toprağa düşer.

İLK CEMRE HAVAYA NE ZAMAN DÜŞER?

Hava sıcaklıklarının artışını simgeleyen cemrelerin ilki havaya düşüyor. Baharın gelişini simgeleyen halk takvimindeki bu cemrelerin ilki 20 Şubat’ta havaya düşecek.

2023 CEMRE DÜŞME TARİHLERİ

Cemreler her yıl aynı tarihte düşüyor. Bu yılda 20 Şubat tarihinden itibaren birer hafta arayla cemre düşmesi yaşanacak. Havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılan cemrenin ilki 19-20 Şubat'ta havaya, ikincisi 27 Şubat'ta suya, üçüncü ve son cemre de 6 Mart 2023 günü toprağa düşecek. Doğa olaylarının takibinin yapıldığı halk takvimine göre, üçüncü cemrenin ardından baharın geldiği kabul ediliyor.