Cengiz Ünder varsa 3 puan var!

Sevgili okurlar, Fenerbahçe Trendyol Süper Lig’in 24.haftasında Antalyaspor’u 42.dakikada Cengiz Ünder ve 90+5.dakikada Michy Batshuayi’nin attığı gollerle 2-0 yendi. Fenerbahçe, Galatasaray’a bıraktığı liderliği geri aldı. Maçı değerlendirecek olursak Fenerbahçe zorlu bir deplasmandan 3 puan çıkardı.

CENGİZ ÜNDER SKORU DEĞİŞTİRDİ

Özellikle Antalyaspor maçın ilk 30 dakikasında oyunun kontrolünü ele alarak orta sahada Fenerbahçe’ye top yaptırmadı. Saha zeminin de kötü olmasının yanı sıra hakem Volkan Bayarslan’ın sık sık düdük çalarak maçı durdurması nedeniyle ilk yarı çok kısır geçti. Herkes ilk yarının 0-0 bitmesini beklerken Fenerbahçe’yi son haftalarda sırtlayan Cengiz Ünder, harika bir golle Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.

Cengiz Ünder varsa 3 puan var! - Resim : 1

LIVAKOVIC FENERBAHÇE’Yİ MAÇTA TUTTU

İkinci yarıda Fenerbahçe orta sahada topa hakim olmaya çalışsa da bunu yapamadı. Oyunu yönlendirmede Fred’in eksikliği çokça hissedildi. Antalyaspor, beraberlik golü için ataklarını sıklaştırsa da Livakovic devreye girerek yaptığı kurtarışlarla takımını maç içinde tuttu. Maçın son anlarında nöbetçi golcü Batshuayi, Bonucci’nin savunma arkasına attığı uzun topta usta işi bir golle takımının 2.golünü attı.

Cengiz Ünder varsa 3 puan var! - Resim : 2

FENERBAHÇE’NİN GERİYE YASLANMASI KORKUTTU

Ancak Fenerbahçe’nin bir süre skoru korumak odaklı geriye yaslanması sarı-lacivertli taraftarları eminim izlerken korkutmuştur. Nitekim takımın çok geriye yaslandığını gören İsmail Kartal da futbolcularını ileri çıkması konusunda uyardı.

ÇAĞLAR GÜVEN VERDİ

Fenerbahçe’de yeni transfer Çağlar Söyüncü savunmada güven verdi. Özellikle fizik yapısıyla birçok stoperin mücadele etmek istemediği Adam Buksa’ya pozisyon vermedi.  Djiku yine kusursuza yakın bir oyun oynadı. İsmail Yüksek ise mücadeleci yapısıyla Fenerbahçe’nin orta sahadaki yükünü çeken isimlerden oldu. Krunic, yavaş yavaş takımı ısınmaya başladı, eğer maç eksiğini kısa sürede kapatırsa orta sahada Fenerbahçe top yaptığı zaman kalitesini daha iyi gösterecektir.

Cengiz Ünder varsa 3 puan var! - Resim : 3

DZEKO’NUN GOL ATMASI GEREK

Kaptan Dzeko bu maçta atakları yönlendirirken iyi işler yaptı, bugün istediği pozisyonları yakalayamadı. Dzeko’nun gol atamadığı maç sayısının 5’e çıkması ilerleyen zaman diliminde sorun yaratabilir. Ancak ben Dzeko’nun bir gol attıktan sonra eski ritmini yeniden yakalayacağına inanıyorum.

CENGİZ ÜNDER FAKTÖRÜ

Cengiz Ünder, fiziksel olarak kuvvetlendikten sonra Fenerbahçe’ye maç kazandırmaya başladı. Özgüveni yerine geldiği için sorumluluk alıyor. Cengiz bu şekilde devam ederse Fenerbahçe’yi birçok maçta taşıyacaktır.

Not: İyi hücum hattı maç kazandırır, iyi bir savunma ise şampiyon yapar. Bu sezon daha az hata yapan şampiyonluk ipini göğüsleyecek.